Uludağ Üniversitesi ÜNİDO Markalı Faydalı Dordurma Üretti

Uludağ Üniversitesi obezite sorununa karşı probiyotik ve prebiyotik içerikli yeni nesil dondurma üretti.

Üretilen ve marka tescili yaptırılan dondurma raflardaki yerini aldı. Yeni nesil dondurmayla bağışıklık sistemini güçlendirmeyi, hastalık riskini azaltmayı ve aynı zamanda damak tadını da koruma hedefleniyor.

Dondurma Ünido markasıyla satışa sunuldu.

Dr. Engin Yılmaz, “Yaz aylarında en çok tükettiğimiz ürünlerden biri dondurmadır ve 6-7 ay kadar uzun bir süre tüketilen bu ürünün insanlara hem keyif hem de sağlık kazandırması düşüncemizin çıkış noktası oldu. Projemizde dondurmamızın probiyotik bir ürün olmasını istedik. Probiyotik, insan vücudunda bağırsaklarda bulunan faydalı mikroorganizmalardır. Bu faydalı mikroorganizmalar bağırsak florasında bulunur ve floranın çoğunluğunu oluştururlarsa patojen bakterilerin o bölgede tutunmalarını da engellerler. Sindirim sistemine alınan probiyotik mikroorganizmaların bağırsaklarda kalabilmesi için onlara bir besin lazım o nedenle probiyotiklerin besin kaynağı olan prebiyotik lifleri de dondurmamıza ekledik. Ürünümüzü probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı bir ürün olması itibariyle ‘simbiyotik’ olarak da nitelendirebiliriz.”

Probiyotik mikroorganizmaların, ürettikleri kimyasallarla bağışıklık sistemi hücrelerini uyardığını ve sayıca artışlarını sağlayarak hastalıklara karşı vücut direncini artırdığını dile getiren Yılmaz, bu açıdan bakıldığında dondurmanın, çocuklar, yaşlılar ve özellikle alerji problemi olan bireyler için önem taşıdığını anlattı. Yılmaz, bu mikroorganizmaların en önemli faydalarının, kabızlık nedeniyle bağırsaklarda oluşan yaralanmaların önlenmesi ve bu yaraların kronik sonuçları olan kolon kanseri riskini ortadan kaldırması olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir