Ulaşım Maliyetlerini Düşüren Trafiği Azaltan Demiryolu Çözümü Arabalı Tren

Ulaşım Maliyetlerini Düşüren Trafiği Azaltan Demiryolu Çözümü Arabalı Tren

Dünyanın gelişmiş ülkelerinin ulaşımında en büyük payı alan, çevreci, ekonomik ve kalkınmanın en önemli halkalarından biri olan raylı ulaşım sistemidir.

Saatte 300 km hıza ulaşabilen hızlı Trenler bir otomobilin asla çıkamayacağı hızda araçları başka bir noktaya taşırsa çevreye zarar vermez. Aynı şekilde tüm kargo taşımacılığı ve tırlar karayollarından çekilerek sadece Trenlerle götürülürse trafik tamamen rahatlar.

Demiryolu ile karayolunu bir araya getirme fikrini Alman Demiryolları Deutsche Bahn günümüze kadar yaşattı. Almanya’da insanlar, 86 yıl boyunca otomobilleriyle birlikte hareket etmeden tren yolculuğu yaptı.

İlk arabalı yolcu taşıyan yük treni 1 Nisan 1930’da Hamburg’tan Basel’e gitti.

Almanya içi seferlerin yanı sıra aralarında Fransa, İtalya, Yunanistan, Macaristan ve Türkiye’nin de olduğu birçok uluslararası bağlantı hayata geçirildi. (Almanya’da trenler 40 yıldan daha eski olduğu için seferler teker teker kaldırıldı. Almanya içindeki diğer arabalı tren seferlerinin işletmesini özel firmalar üstlenmiş durumda. Almanya’nın en popüler tatil adasında otoyol yok ve Sylt’e sadece demiryolu hattı mevcut olduğundan otomobiller adaya trenle taşınıyor)

Almanya genelindeki demiryolu trafiğini yöneten devlete ait Deutsche Bahn demiryolları sistemi, evden eve kesintisiz ulaşım için sürücüsüz araçları sisteme dahil etmeyi planlıyor. Bu sistemle birlikte, bir istasyona yaklaştığınızda, araç sizin için gönderilerek istasyondan evinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Almanya Demiryolları Şirketi Deutsche Bahn’ın internet sitesi www.bahn.de

Avusturya demiryolları Viyana-Hamburg ve Viyana-Düsseldorf arasında gece seferleriyle araç taşıyor.

Avrupa’dan Türkiye’ye araç ve yolcu taşıyan Optima Express tren seferleri her yıl Nisan ayında başlayıp Kasım ayında sona eriyor.

Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Optima Express şirketi tarafından düzenlenen tren seferleri, Avusturya’nın Villach kentinden Edirne’ye yolcu ve araç taşıyor. Araçlar kapalı vagonlara yükleniyor. Yolcular da kuşetli kabinlerde seyahat ediyor. Yaklaşık bin 450 kilometre olan Villach-Edirne yolculuğu 28-30 saat kadar sürüyor. Yolculuk, Edirne Ayşekadın Tren İstasyonu’nda sona eriyor.

İsviçre’nin Kandersteg Interlaken bölgesinden, İtalya’nın Iselle bölgesine yolcuların arabanın içinde seyahat ettiği ve dağın öbür tarafına çıkan tren için, yolculuk edilebiliyor.

İnternet sitesi : www.bls.ch/autoverlad

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir