Uçuk Neden Çıkar ve Nasıl Çabuk Geçer

Uçuk Neden Çıkar ve Nasıl Çabuk Geçer

Uçuk Neden Çıkar ve Nasıl Çabuk Geçer

Uçuk iki çeşidi olan bir virüs hastalığıdır. Dudakta içi sıvı dolu kabarcıkla ortaya çıkan uçuk, bir herpes simplex virüsünün aktif hale geçmesiyle ortaya çıkar. Bu kabarcıklar konuşurken, gülerken, yiyip içerken acı ve ızdırap verir. Zamanla kuruyup çatlar, sızıntı yapar ve açılarak görüntüyü bozan çirkin bir yara haline gelir. Bulaşıcıdır ve başka insanlarada geçebilir.

Uçuğu olan bir kişinin kullandığı havlu, bardak, çatal, kaşık vb. eşyalarla ve uçuklu kişinin öpmesi sonucu bulaşır. Eğer uçuğa dokunulursa yüzün diğer bölümlerine, göze ve vücudun diğer bölgelerine (genital bölge gibi) de bulaştırılabilir.

Uçuğa dokunulmamalı, yanlışlıkla dokunulursa eller çok iyi yıkanmalıdır. Uçukluyken kesinlikle gözlere dokunmaktan kaçınılmalı. Özellikle bebek ve çocuklar uçukluyken öpülmemeli, insanlara yakın temastan kaçınılmalıdır.

Portakal uçuk çıkmasına neden oluyor. Portakal ve suyunu tüketmekten kaçınılmalıdır. Stresi azaltacak gevşeme teknikleri uygulanmalı, iyi dinlenip uyku alınmalı. Güneşten kornumalı.

https://youtu.be/awoTI4xAkXs

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir