Panda Neden Siyah Beyaz Araştırmacılar Sebebini Buldu

Panda Neden Siyah Beyaz Araştırmacılar Sebebini Buldu

Çok sayıda memeli hayvanın dış görünümü, çevrelerine uyum sağlayabilmek için kahverengi ve gri renginin tonlarından oluşmaktadır. Bunun istisnalarından biri ise siyah beyaz renkli Panda.

Araştırmacılar bu kapsamda pandaları, ilgili olduklarını düşündükleri 195 etçil tür ve 39 ayı alt türüyle karşılaştırmış. Renklerinin yanı sıra, farklı ekolojik ve davranışsal değişkenler açısından da kıyaslamışlar.

Araştırmacılar siyah beyaz rengin temelinde, pandanın bambudan oluşan yetersiz beslenmesinin ve pek çok bitki çeşidini hazmedebilme yeteneğinin olduğunu söylüyor.

Pandaların kürkü de çevresine gayet uyumlu. Yüzü, ensesi, sırtı, göğsü, göbeği ve kalçalarının beyaz oluşu karlı yaşam alanlarında; omuz ve bacaklarının siyahlığı da gölgeliklerde kendini koruma amacıyla gelişmiş.

Araştırmacılar Pandaların yüzündeki siyah alanların, korunmayla değil iletişimle alakalı olduğunu belirtiyor. Buna göre, koyu renk kulaklar tehlikeyi haber vermeye, koyu renk göz çevresi de birbirlerini ayırt etmeye yarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir