Twitter’da Sahte Hesaplar Nasıl Anlaşılır Sahte Etiketleri Tespit Etme

Twitter'da Sahte Hesaplar Nasıl Anlaşılır Sahte Etiketleri Tespit Etme

Son yıllarda özellikle Amerika merkezli Twitter üzerinden suçluları öven ve sahte içerikli sınırsız haberler paylaşılmaya başlandı. Bu hesaplar bot olarak ifade edilen programlanmış sahte hesaplardır.

Botlar yoluyla sahte bilgi üretip, etiketler açıp bunları çevrimiçi ortamda yayarak para kazananlar var.

Twitter belirli dönemlerde çok sayıda bot hesabı tespit ediyor ve bunları kaldırıyor ancak bu girişimleri, tamamıyla ortadan kaldırmak için yeterli değil. Bazı hesaplar engellenmiş görünse de aynı davranışlara sahip yeni hesaplar oluşturularak devam ediliyor.

Bir diğer konu ise bu hesaplar, haberleri paylaşmak için birkaç farklı internet adresi kısaltıcısı kullanması. Bunun sebebi bağlantılara tıklayanların bilgilerinin toplanmasıdır. Örneğin bağlantıların her birinin kaç kere tıklandığı tespit edilir. Normalde kullanılan t.co veya goo.gl gibi kısaltıcılar yerine analiz toplama amacıyla oluşturulan özel kısaltıcılardır.

Suçluları öven, bahsedilmeyen konularla ilgili sahte etiketler açarak bir anda dünya listesine giren hesapları tespit etmek için bazı ipuçlarından faydalanabilirsiniz bunlar;
Kullanıcı adlarında veya görüntülenen adlarda benzerlikler,
Aynı tarihte oluşturulmaları, aynı sitelere bağlantı paylaşmaları, aynı ifadeleri kullanmaları, aynı dil bilgisi hataları yapmaları,
Hesapların birbirlerini veya diğer benzeri hesapları takip etmesi,
URL kısaltıcıları kullanmaları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir