Kış mevsimlerinde yollardaki buzları eritmesi için sıklıkla tuz kullanılır.
Tuz, buzu eritmez ama buzun erime sıcaklığını düşürür. Örneğin hava sıcaklığı eksi 3 santigrat derece olan bir günde saf suyun erime veya donma sıcaklığı 0 olduğu için böyle bir günde açık havadaki su donacaktır ama saflığı bozulan(içine çeşitli maddeler katılan) sıvıların donma sıcaklığı düşer. Buzlu yolların tuzlanmasındaki amaç da budur. Çünkü buzun üzerine yeterince tuz atılarak erime sıcaklığı -3 santigrat derecenin altına düşürmek ve böylece buzun erimesini sağlayarak -3 santigrat derece sıcaklık altında sıvı halde bulunan bir tuzlu su karışımı elde etmek mümkündür.
Buz ya da başka bir sıvının erime sıcaklığını düşürmek için kullanılan maddenin tuz olması gerekmez. Örneğin tuz yerine şeker kullanarak da aynı sonucu elde etmek mümkündür ama erime sıcaklığındaki düşüş kullanılan maddenin türüne ve miktarına göre değişecektir.
Erime sıcaklığını belirleyen bir diğer etken basınçtır. Bir katının üzerindeki basınç arttığı zaman erime sıcaklığı düşer. Soğuk kış mevsiminde yollardaki buzların erimesinde serpilen buz dışında üzerinden geçen ağır araçlarda etkilidir.