Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Başlıyor

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Başlıyor

Yerli malı haftasının amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. İnsanlar parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Atatürk, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’ni toplayarak kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli malları üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı.

Tutum, yatırım ve Türk malları haftası ya da eski adıyla Yerli malı haftası her yıl tüm yurtta 12–18 Aralık tarihleri arasında tüm okullarda kutlanır ve Türk malları hakkında bilgi verilir.

İnsanları tutumlu davranmaya ve Türk Malı ürünler almaya teşvik eden yerli malı haftasının amacı eğitim yoluyla bireyleri bilinçlendirip toplumun refahını ve ekonominin gelişerek ülke kalkınmasının sürekliliğini sağlamaktır.

Hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

Eğer yerli malı üretim ve ihracatını gerçekleştiremezsek ülke ekonomimiz gelişmez, kaliteli mallar üretemezsek daha kaliteli üretim yapan yabancıların mallarını tüketmeye başlarız ve bu da ticaret açıklarına neden olmaya devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir