Azerbaycan ABD İle Tüm İlişkilerini Askıya Alıyor

Türkiye'nin Yapamadığını Azerbaycan Yapıyor ABD İle Tüm İlişkileri Kesiyor

Azerbaycan, ABD ile olan iliÅŸkilerinde hamlelere baÅŸladı. Ãœlke Amerika ile olan iliÅŸkileri tamamen dondurabilir. Hazırlanan yasa tasarısına göre Amerikalı yetkililere ve ailelere Azerbaycan vizesi verilmeyecek. Amerikalı sivil toplum kuruluÅŸlarının, Azerbaycan’da proje yapması engellenecek ve banka hesapları kapatılacak. Amerika ile ticari, enerji, askeri ve güvenlik alanlarında iÅŸ birliÄŸine son verilecek. Azerbaycan’ın Afganistan’da ISAF bünyesindeki operasyonlarına son verilecek. Amerika’nın Azerbaycan üzerinden askeri ve diÄŸer amaçlı yük taşımacılığına izin verilmeyecek. Amerika’nın AGÄ°T Minsk Grubu EÅŸbaÅŸkanlığından çıkarılması için süreç baÅŸlatılacak. Tüm bu yaptırımların kalkması için Amerika’nın dini, ırkçı ayrımcılığa son vermesi, tutuklulara insani muameleyle davranması, yolsuzlukla mücadele edilmesi, seçimlerin adil yapılması, insan haklarının ihlaline son verilmesi ve KarabaÄŸ’ı iÅŸgal eden ermenilere yaptırım uygulanması gerektiÄŸi belirtiliyor.

Kızılderililere, siyahi ırklara yapılan soykırımları örneklerle anlatan ve son dönemlerde yaşanan Ferguson olaylarına değinilen tasarıda, Amerikan istihbaratının sosyal medya aracılığıyla insanları yasa dışı yollarla dinlediği belirtildi.

Irak, Libya, Suriye ve Yemen gibi ülkelerin, Amerika’nın müdahaleleriyle iç savaÅŸ ve toprak bütünlüğünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, Amerikan Kongresinde Azerbaycan aleyhine çalışma yürüten kongre üyelerine, Ermeni diasporası ile iÅŸbirliÄŸi yapan siyasetçilere, seçimde hile yapanlara vize verilmemesi gerektiÄŸi belirtildi.

Amerika zaman zaman Türkiye’ye her istediÄŸini yaptırmak için sözde siyasi Ermeni soykırım yasasını gündeme alıp rafa kaldırdığı bilinmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir