Amerika Karışmaya Başladı Amerika Bölünecek mi

Amerika Karışmaya Başladı Amerika Bölünecek mi

Amerika Karışmaya Başladı Amerika Bölünecek mi

Amerika beklenildiği gibi karışmaya başladı. Rekor oy almasına rağmen seçilemeyen Trump’a Amerikan halkı çok büyük destek veriyor. Amerikan basını ise en başından beri Biden yanlısı yayın yapmayı sürdürüyor.

ABD başkanlık seçimlerinde hile olduğunu belirten Trump Çalmayı Durdur mitingi düzenledi. Mitinge yüz binlerce Amerika vatandaşı katıldı. Trump seçimlerde oy sayısını yükselttiğini belirterek kendisine yaklaşık 75 milyon kişinin oy verdiğini ancak rakibi Biden’in ise bilgisayarda üretilen oylarla oy sayısının 80 milyona çıkarıldığını vurgulayıp buna gerçekten inanan var mı? diye sordu. Amerika’nın en başından beri taraflı davranan basını için Trump; burada 100 binlerce kişi bizim için toplandı ama yalancı basın bunu görmek istemiyor. Amerikan basını artık özgür değil. Onlar, halk düşmanı, dedi.

Bu tip bir görevi ve yetkisi olmamasına rağmen sürekli Trump’ın attığı mesajları silen sansürleyen sosyal medya sitelerinden Twitter’ı Trump şu sözlerle eleştirdi; Twitter’dan mesaj paylaşmak benim için çok zorlaştı, dedi.

Washington’da, başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileştiği Kongre oturumu sürerken protesto düzenlendi. Göstericiler barikatları aşarak Kongre binasına girdi. Çıkan olaylarda bir kişi hayatını kaybetti.

Geçmişte ABD’nin Teksas eyaletindeki bağımsızlık yanlılarının oranının yüzde 50’nin üzerinde olduğu iddia ediliyordu. Biden göreve geldiğinde bağımsızlık hareketlerinin artması bekleniyor.

Amerikalı yerleşimciler 1836 yılında isyan başlatarak Teksas’ı Meksika’dan ayırdı. Teksas 9 yıl bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürdükten sonra 1845 yılında ABD’ye dahil olmuştu. Teksas’ta son seçimlerde Trump yüzde 52 oy almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir