Alanya’da ilk evcil hayvan mezarlığı temeli atıldı

Türkiye'nin ilk evcil hayvan mezarlığı temeli atıldı

Orman Bakanlığından kiralanan 24 dönüm alanda yapılacak Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezinin maliyeti 2 milyon 464 bin TL olacak.

Alanya DemirtaÅŸ Mahallesinde saat: 15.00’de temel atma töreni gerçekleÅŸtirildi.

Törenin açılış konuÅŸmasını yapan DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Antalya Åžube Müdürü TuÄŸrul Åžahin, “Hayvanların dertleriyle dertlenmek bizim görevimiz. Alanya Belediyesi’ni bu güzel projeyi hayata geçirdiÄŸi için kutluyorum. Bu barınakta aynı zamanda yaban hayvanlarının da rehabilite edileceÄŸini öğrendim. Tebrik ediyorum” dedi.

Alanya Belediye BaÅŸkanı Adem Murat Yücel “Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimiz bünyesinde bulunan 2 köpek bakım evi, kedi bakım evi, klinik üniteleri, sosyal donatı alanları ve evcil hayvan mezarlığı ile Türkiye’nin entegre çözüm sunan en iyi hayvan merkezidir. Projemiz faaliyete geçtiÄŸinde; hayvanların barınması, bakımı ve tedavisi ile ilgili birçok önemli hizmeti tek merkezden karşılayabileceÄŸiz. Amacımız sokak hayvanlarına dünya standartlarında hizmet vermektir. Merkezimizin ÅŸimdiden tüm Alanya’mıza ve hayvanseverlerimize hayırlı uÄŸurlu olmasını dilerim” dedi.

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven “Alanya bir dünya kentidir. O yüzden Avrupa standartlarında bir kent olmalıyız. Avrupai kent olmak için engellilere, insan haklarına ve tüm hayvanlara saygı duymalıyız ve onlara Avrupa standartlarında hizmet etmeliyiz. Hayvan dostu olma konusunda Alanya Belediyesi önemli bir hizmeti hayata geçiriyor. Burada sokak hayvanları aç kalmayacak, her türlü tedavileri yapılacak. Yaban hayvanlarına da bakılacak. Ayrıca içinde evcil hayvan mezarı da olacak. Bu çok önemli bir hizmet. Türkiye’nin ilk evcil hayvan mezarlığı da burada yapılacak. Hayvan dostu Alanya Belediyesi’ni ve burayı böyle güzel bir hizmet için veren Orman Bakanlığımızı tebrik ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir