Türkiye’nin Aydınlatma Tasarımında Uluslararası Ödül Kazanan Tek Camii

Türkiye'nin Aydınlatma Tasarımında Uluslararası Ödül Kazanan Tek Camii

Amerika’nın San Diego şehrinde, Uluslararası Aydınlatma Tasarımcıları Birliği tarafından düzenlenen 33. Uluslararası Aydınlatma Tasarım Yarışması Liyakat Ödülünü Zeve Mühendislik ve Aydınlatma, Kırıkkale Merkez Nur Camii aydınlatma projesiyle kazandı.

Bu yıl 8 ülkeden 17 projeye ödül verildi.

Philips Color Kinetics ürünleri kullanılarak ana kubbe 4000K ılık beyaz ton ile aydınlatılırken, giriş kubbeleri ve taşıyıcı kolonlar 3000K diğer noktalar ise 2700K renk sıcaklığıyla aydınlatıldı. Kubbe kasnağı pencereleri ve fil ayaklarında sıcak beyaz kullanıldı, spotlar ve yüzey yıkayıcı ürünler süper sıcak beyaz seçilerek yapı boyunca birçok farklı noktada mistik bir görünüm ve kontrast oluşturuldu.

Enerji tüketimi de LED armatürler ile düşük düzeye çekildi. Opsiyonel ışık senaryoları da farklı zamanlarda uygulanabiliyor. Akşam boyunca ışıktaki hafif değişiklikler enerji tasarrufu sağlıyor ve gece gökyüzünü koruyor.

https://www.iald.org/IALD/media/Media-Library/IALD%20International%20Lighting%20Design%20Awards/2016/MERIT-Kirikkale-Merkez-Nur-Mosque.pdf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir