Televizyon kanalları açıldıktan sonra Sinema Salonları darbe yerken, Televizyon kanallarına ise internet darbeyi vurdu. İnternet reklamcılığı televizyonu geçerek dünyanın en büyük reklamcılık medyası oldu.
Türkiye’deki televizyon kanallarında yozlaşma özel kanallar açıldıktan sonra başladı. TRT gibi çok üst düzeyde kendi iç denetim mekanizmasına sahip olmayan özel kanallar hep aykırı işler yaparak çok izlenmeyi amaçladı. Her geçen gün kalitesi giderek kötüleşen televizyon yayıncılığına maruz kalan insanlarda bundan olumsuz olarak etkilendi. Televizyon kanalarıyla şöhreti yakalayan da bunları izleyen de belli bir dönem çok olumsuz etkilendi.
Televizyonların kötü yanından etkilenen gençler yaşam kayıplarına neden olan eylemlerde bulunuyor.
Televizyon kanallarındaki yozlaşmanın tavan yaptığı ilk program 2001 yılında BBG evi denen programla başladı. Türkiye’de televizyon kanallarındaki seviye gerilemesi ise gelin kaynana kavgaları, Ana haber bültenlerindeki magazin ve gereksiz haberlerle sürdü.
Televizyon medyasında son dönemlerde uzunca süren diziler ve reklamlardan başka birşey kalmadı. Artık Türkiye’de izleyiciler televizyon kanallarını beğenmediği için seyretmiyor. Beğenilen belli başlı programları ise internet üzerinden izliyor.
İnsanlar, yüzlerce kanal var ama seyredilebilecek program yok denecek kadar az diye sitemde bulunuyor.
Eskiden internet ve cep telefonu olmadığı için insanlar saatlerce sadece televizyon izliyordu ve dizilerin belli bir kalitesi vardı. Son 10 yıldır bunlar tersine döndü. Türk dizilerinin aynı konuları işlemesi, aynı yüzlerin oynaması ve en önemlisi Türk dizilerinin her bölümünün gereğinden fazla uzun olması insanları bıktırdı.