Özellikle Bayanların Kullandığı Pinterest’e Reklam Yasağı Geldi

Türkiye'de Şube Açmayan Pinterest'e Reklam Yasağı Geldi

Türkiye’de Şube Açmayan Pinterest’e Reklam Yasağı Geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen Amerika merkezli Pinterest Inc. adlı sosyal ağ sağlayıcıya reklam verilmesinin yasaklanmasına ilişkin başkan kararı şöyle;

Türkiye ‘den günlük erişimi bir milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı; Kurum, Birlik, adli veya idari makamlarca gönderilecek tebligat, bildirim veya taleplerin gereğinin yerine getirilmesi ve kişiler tarafından bu Kanun kapsamında yapılacak başvuruların cevaplandırılması ve bu Kanun kapsamındaki diğer yükümlülüklerin yerine getirilmesini temin için yetkili en az bir kişiyi Türkiye ‘de temsilci olarak belirler ve bu kişinin iletişim bilgilerine kolayca görülebilecek ve doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verir.

Sosyal ağ sağlayıcı bu kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini Kuruma bildirmekle yükümlüdür. Temsilcinin gerçek kişi olması hâlinde Türk vatandaşı olması zorunludur. Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıya, Kurum tarafından bildirimde bulunulur.

Pinterest Inc. adlı sosyal ağ sağlayıcının 5651 sayılı Kanun’un ek 4.maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü, otuz milyon Türk Lirası idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde yerine getirmediği tespit edilmiştir.
Bu çerçevede;
1) Pinterest Inc. adlı sosyal ağ sağlayıcıya, Türkiye’de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişiler tarafından yeni reklam verilmesinin yasaklanmasına, bu kapsamda ilgili sosyal ağ sağlayıcıya reklam verilmesi amacına yönelik olarak yeni sözleşme kurulamayacağına ve buna ilişkin para transferi yapılamayacağına,
2) Reklam yasağı kararının uygulanmasını sağlamak ve alınan karara uyulmaması halinde;
6098, 6102, 5237, 5326, 6502, 5549, 6415, 6183, 213, 4054, 5411, 5464, 6361, 1211, 6493 sayılı kanunlar ve ilgili diğer mevzuata istinaden gerekli işlemler yapılmak üzere konunun ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca takip edilmesine, karar verilmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir