Türkiye’de Eğitim Kurumları Yabancı Menşeli Mail Hesapları Kullanarak Güvenlik Riskine Giriyor

Türkiye'de Eğitim Kurumları Yabancı Menşeli Mail Hesapları Kullanarak Güvenlik Riskine Giriyor

Türkiye’de Eğitim Kurumları Yabancı Menşeli Mail Hesapları Kullanarak Güvenlik Riskine Giriyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı 1 Haziran’da Yabancı Menşeli Mesajlaşma Uygulamalarının Kullanımı ile ilgili bir genelge yayınladı.

Genelgede kamu kurum ve kuruluşları ile kritik altyapı işletmelerinin kurumsal faaliyetleri kapsamındaki haberleşmelerinde yerli uygulamaları tercih etmeleri hususu, olası bilgi güvenliği riskleri ve tehditlerinin azaltılması veya ortadan kaldırılması amacıyla haberleşme uygulamaları tedarik ve kullanım süreçlerinde genelge hükümlerine riayet edilmesi, kurumsal olarak gerçekleştirilecek bilgi ve belge paylaşımları, birebir veya grup iletişimleri ile bildirimler için yabancı menşeli mesajlaşma uygulamalarının kullanılmaması gerektiği belirtilirken maillerle ilgili ayrı bir bilgilendirme yapılmadı.

Türkiye’de bazı üniversiteler doğrudan yabancı menşeli mail sistemlerini kullanırken ayrıca bireysel olarak yabancı mail hizmetleri kullanılıyor. Mesajlaşma uygulamalarında geçerli olan tüm güvenlik riskleri mail hesapları için de geçerli.

Tamamı yabancılara ait olan ve Türkiye’de mail hesabı olarak en fazla kullanılan adresler:
Gmail.com, Hotmail.com, Outlook.com, Msn.com, Live.com, Mail.com, icloud.com, Yahoo.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir