Türkiye Otomotiv Sektöründe Özbekistan ile İşbirliği Geliştirecek

Türkiye Otomotiv Sektöründe Özbekistan ile İşbirliği Geliştirecek

Taşkent İş forumu 9 Kasım’da düzenlendi. Foruma katılan Türkiye Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Veysel Parlak, iki ülkenin diğer sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektöründe de işbirliğinin geliştirilmesini vurguladı.

Otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Özbek iş adamları yabancı ortaklarla yaptığı işbirliği sayesinde GM Özbekistan, MAN gibi fabrikalar kuruldu. Özbekistan, Orta Asya’nın otomobil üreten büyük merkezine dönüştü. Bu yüzden de Türk otomotiv sektörünün temsilcileri Özbekistan ile ticari ilişkileri geliştirme istiyor.

Forum kapsamında Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği 15 şirket 18 kişilik heyetle Özbek otomotiv sektörü temsilcileriyle görüşmeler yaptı.

Ziyaret kapsamında Semerkant’ta bulunan SamAuto, JV MAN Auto-Uzbekistan ile Taşkent’te bulunan GM Powertrain fabrikaları ziyaret edilecek ve TRANS UZBEKISTAN 2015 fuarında katılımcı firmalarla ikili görüşmeler ve stant ziyareti yapılacak.

Öte yandan Özbekistan’a Türk şirketi Dal Engineering Grubu, Surhanderya’nın Şerabad ilçesinde yıllık 1,5 milyon ton portland çimentosu üretim kapasitesine sahip bir çimento fabrikasının inşaatını yapacak.

Proje değeri 225 milyon dolar olan fabrikanın yapılmasını öngören memorandum, Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu kapsamında Türk şirketi ile Almalık Maden Metalürji Fabrikası arasında anlaşma imzalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir