Türkiye Lüks Tüketiminde Kadın Çantası İlk Sırada

Türkiye Lüks Tüketiminde Kadın Çantası İlk Sırada

Lüks tüketim sektörü 2012 yılında yüzde 10,4 büyürken 2013 yılında beklentilerin altında kalarak yüzde 2,4 büyüme gerçekleştirdi. Çin, Hindistan ve Amerika 2013 yılında kozmetik pazarındaki toplam büyümenin yarısını oluşturdu.

Dünya çapında lüks tüketim toplam harcamalarının üçte biri Çinli tüketiciler tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye’de en fazla büyüyen lüks tüketim kategorisi kadın çantası oldu.

EY Türkiye Danışmanlık Bölümü yetkilisi; Türkiye’de ekonomiye dair pozitif beklentiler var. Üst gelir düzeyindeki tüketicilere hitap eden Alışveriş Merkezlerinin artması ve lüks markaların kendi mağazalarını açmasıyla sektör 2013 yılında iyi bir performans ortaya koydu.

Ünlü tasarımcılara ait giyim eşyalarının satışı 2013’te bir önceki yıla göre yüzde 11 arttı. Yoğun reklam çalışmaları, özellikli ürünlerin satıldığı mağazaların artması ve Türk erkeklerinin dış görünüşüne daha çok önem vermesi gibi faktörlerin etkisiyle güzellik ve kişisel bakım kategorisi aynı dönemde yüzde 16 büyüdü.

Lüks mücevherdeki büyüme yüzde 8, saat kategorisindeki büyüme ise yüzde 15. Kadın çantası ise yüzde 19’luk artışla en yüksek büyüme oranını gösteren lüks kategorisi oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir