Türk Kalp Vakfı Para Bağışı Hesap Numaraları

Türk Kalp Vakfı Para Bağışı Hesap Numaraları

Dünyada ve Türkiye’de kadın ölümlerinin en önemli nedeninin kalp ve damar hastalıkları olduğu bilinmekte. Genellikle erkek hastalığı olarak bilindiğinden ve kadınlarda çoğu zaman farklı belirtilerle yavaş ve sinsi olarak seyrettiğinden teşhiste ve tedavide geç kalınmakta.

Son yıllarda Avrupa ve Amerika’da Kadın Kalbi klinikleri ve araştırma merkezleri kurulmuştur. Avrupa’daki en yüksek risk oranına sahip Türkiye’nin kadınlarını da yakın zamanda kalp damar hastalığı salgını tehdit edecek.

Bu önemli toplum sağlığı sorununu göz önüne alan Vakıf Türkiye’de ilk kez 2007 yılında KADIN KALP MERKEZİ’ni kurdu. Doç.Dr. Sema Kürklü direktörlüğündeki merkezde kardiyolog, hemşire, diyetisyen, teknisyenden oluşan bir ekip tarafından Kadın Kalp hastalıklarıyla ilgili çalışmalar yapılmaya başlandı.

Kadınlara yönelik tarama programlarıyla geniş kitlelere ulaşarak riskler hakkında bilgilendirme ve konu ile ilgili bilinç oluşturmayı sağlama, 35 yaş üstü tüm kadınlara hitap eden kolay ulaşılabilir testler ve muayene ile bireysel risk tayini, Kalp hastalıklarından korunma ve tedavi amaçlı bireysel önlem planı hazırlama. Yaşam tarzı, beslenme, spor, ilaçlar, menopoz gibi konularda öneri ve çözümler, Hastalık belirtileri varsa Ekokardiyografi, Efor Testi, Talyum Testi, Anjiyografi gibi ileri tetkiklerin planlanması ve değerlendirilmesi, Kalp damar hastalıklarının ve aynı zamanda Hipertansiyon, Kolesterol Yüksekliği gibi yandaş hastalıkların güncel bilimsel bilgiler çerçevesinde tedavisi gerçekleştirilmekte.

Türk Kalp Vakfı, Şişli’de kurduğu Tıp Merkezi, genel sağlık kontrolü, check-up, özellikle kalp ve damar hastalıkları konusunda dünyadaki son teknolojik gelişmeleri barındıran entegre bir sağlık merkezidir. Vakıf, bununla da kalmayıp, Kars’dan Edirne’ye kadar tüm Türkiye’de sağlık bilincini oluşturmaya kendisini adamıştır.

Vakıf, inandığı markaları, tüketicisinin gözünde adeta devleştiren bir yapıya sahiptir.

Türk Kalp Vakfına Bağış Yapmak İçin
ZİRAAT BANKASI Şişli şubesi IBAN NO:
TR810001000484333711555001

HALK BANKASI Şişli şubesi IBAN NO:
TR920001200914300016000020

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir