Türk İş Adamları Türkmenistan Pazarındaki Payını Artırmayı Amaçlıyor Gaz Boru Hattı Projesine İlgi Duyuyor

Türk İş Adamları Türkmen Pazarındaki Payını Artırmayı Amaçlıyor Gaz Boru Hattı Projesine İlgi Duyuyor

Türkmenistan Devlet Başkanı ziyarette bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlu’nu kabul etti. Hısarcıklıoğlu kabulü için Türkmen Liderine teşekkür ederek, Türk iş adamlarının Türkmenistan ile işbirliğinden memnun olduğunu ifade etti. Çeşitli alanlarda hayata geçirilen başarılı ortak projeler bu işbirliğinin verimliliğini ispat etmektedir. Türk iş adamları geleceği büyük Türkmen pazarındaki payını daha da artırmayı amaçlıyor. Türkmenistan’da işbirliği için gerekli şartlar ve yatırım ortamı bulunmaktadır.

Türkmen Liderinin belirttiği gibi Türkmenistan açık kapılar ve geniş uluslararası işbirliği politikasını devamlı hayata geçirmekte ve yabancı ortakların yeni tekliflerini incelemeye her zaman hazırdır. Türkmen Lideri görüşmede Türk şirketleri ile devam eden işbirliğine olumlu not verdi.

Görüşmede Türkmen Lideri ve Hısarcıklıoğlu dev işbirliği potansiyeline sahip olan işbirliği konusunu ele aldılar. Türk ortaklara verilen projelerde işlerin durumu istişare edildi. Onlardan biri Ovadandepe’de inşa edilen Cam Fabrikasıdır. Tepe Türkmen İnşaat ve Ticaret AŞ şirketi bu projenin müteahhididir. En son teknoloji ile donatılan bu Fabrikanın inşası tamamlandı ve kullanıma hazır. Bu fabrika bölgedeki bu tip fabrikaların en iyisi.

Türkmen Lideri Türkmenistan’ın sanayileşmekte olduğunu beyan ederek, modern sanayi tesislerinin yapıldığını belirtti. İthalatı azaltan, ihracatı artıran projelere Türkmenistan büyük önem vermektedir. Bu ortam yabancı şirketlere, özelliklere Türk şirketlerine uygun ortam sağlamaktadır.

Hısarcıklıoğlu, Türkmen Liderine teşekkür ederek, Türk iş adamlarının Türkmenistan’da hayata geçirilmekte olan projelere katılmaya istekli olduğunu tekrarladı.

Türkmen Lideri ve TOBB Başkanı Rıfat Hısarcıklıoğlunun yaptığı görüşmede Türk şirketlerinin TAPI Gaz boru hattı projesi gibi önemli projelere katılımı konusu görüşüldü. Bu proje bölgesel barış ve kalkınma için önemli özelliğe sahiptir.

Türkmen yer gazının Pakistan ve Hindistan pazarına ulaştırılmasında önemli özelliğe sahip olan TAPI Gaz boru hattı projesinin Afganistan sınırından inşasına başlayacak kısmının 23 Şubat 2018 tarihinde 4 ülkenin üst düzey yönetiminin katılımıyla açılması beklenmektedir.

Kaynak: www.atavatan-turkmenistan.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir