TFF UEFA’ya Sistem Değişikliğini Getirebilir

TFF Mahkemeye Giderse UEFA'ya Sistem DeÄŸiÅŸikliÄŸini Getirebilir

BaÅŸkanı yolsuzluÄŸa bulaÅŸan UEFA’nın sorumsuzluklarına karşı TFF destek verirse Fenerbahçe ile dur diyebilir. Fenerbahçe maçını kasıtlı olarak kaybettiren hakeme UEFA gözlemcileri verimli performans puanı vererek kırmızı kart gören Fenerbahçeli futbolculara ağır cezalar geleceÄŸinin sinyalini verdi

UEFA’ya karşı Fenerbahçe’nin tek başına mücadelesi TFF kadar etkili olmayacak(geçmiÅŸte olmadı) bu nedenle TFF’nin bu mücadeleyi üstlenmesi gerekiyor. Bugün Fenerbahçe’nin başına gelenler yarın baÅŸka bir Türk takımının başına gelecek hatta geçmiÅŸ dönemlerde Azerbaycan kulüpleride aynı maÄŸduriyetleri yaÅŸadı.

TFF hukukçularıyla UEFA’ya önce bu durum için itiraz etmeli. Ardından UEFA, kurallar böyle dedikten sonra o kuralın iptali için önce CAS gibi kurumlara baÅŸvurular yapıldıktan sonra konu oradan da Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesine kadar taşınarak UEFA’yı çok zor durumda bırakacak iÅŸlemlerin yapılması gerekiyor.

Ivan Bebek futbol tarihinde, bu kadar taraflı ve satılmış gibi maç yöneten ender Avrupalı hakem oldu buna raÄŸmen UEFA gözlemcilerinden beÄŸenilen hakem notlarından biri olan 8.2 notunu alması bu iÅŸin organize olduÄŸunu, UEFA’nın Türk takımlarını terör bahanesiyle eleyin talimatını uygulamaya koyduÄŸunu gösteriyor. Kurallar çok açık normalde bu hakemin 7.4 veya daha düşük bir not alması gerekiyordu.

Hukuken sadece hakemi cezalandırmak yetmiyor; maÄŸdur olan tarafın kayıplarını telafi etmesi gerekiyor. Asıl mesele, dünyanın gözü önünde bir hakemin yazılı futbol kurallarının dışına çıkarak maçı istediÄŸi tarafa verip iÅŸin içinden sıyrılabilmesi ve maÄŸdur olan Fenerbahçe’nin hak iddia edememesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir