Tesla Türkiye’de Yerli Bir Şirketle Anlaştı Türkiye’de Araç Şarj İstasyonlarını Kuracak

Tesla Türkiye'de Yerli Bir Şirketle Anlaştı Türkiye'de Araç Şarj İstasyonlarını Kuracak

Tesla elektrikli araçları şarj etmek için kullanılan SuperCharger şarj istasyonlarını Türkiye’nin en büyük Elektrikli Otomobil Şarj İstasyonu üreticisi olan Gersan A.Ş. kuracak.

Türkiye’de elektrikli otomobil satmayı planlayan Amerikan merkezli Tesla otomotiv şirketi, Gersan A.Ş. ile işbirliği gerçekleştirirken, bu amaçla sadece kendi teknolojisi, üretimi, planlamaları ve operasyonları ile ilgili gizli veya özel bilgileri paylaşabilecek.

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi AŞ tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yapılan açıklamada;
“Söz konusu sözleşme gereği, Tesla ile şirketimiz arasında, AC / DC elektrikli araç şarj istasyonları üretimi ve montajı ile ilgili olası bir ticari ilişkiyi değerlendirmek için imzalanmıştır” ifadelerine yer verildi.

Tesla, Türkiye’deki şirketini 2016 yılı başında kurmuştu.

Tesla şarj istasyonu yapılacak şehirler açıklandı. Buna göre Türkiye’de Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, İstanbul, İzmir, Konya ve Sakarya olmak üzere 10 şehirde şarj istasyonu kurulması planlanıyor. Ayrıca 2 şarj istasyonunun Türkiye’de gümrükte olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Petrol Ofisi, tamamen elektrikli ve kablolu hibrid araçlar için Şarj Hizmeti vermeye başladı. Osmangazi Köprüsü girişinde yer alan Oksijen O3 AVM içerisindeki Petrol Ofisi’nde ilk Şarj İstasyonu hizmet veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir