Tercih Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli TYT YKS 2018

Tercih Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli TYT YKS 2018
Tercih Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli TYT YKS 2018

Üniversite adaylarına çeşitli üniversiteler, belediyeler ve eğitimciler tercih dönemlerinde ücretsiz rehberlik ediyor.

Tercih yaparken ve üniversiteleri araştırırken; akademik kadrolar, bölümler, ders içerikleri, akademik yayınları, çeşitli kurumlarla olan proje çalışmaları, sanayi işbirliği süreçleri, çift ana dal ve yan ana dal imkanları çok iyi değerlendirilmeli. Tercihlerde kontenjanları çok olan bölümleri önce yazmak daha avantajlıdır.

Ayrıca farklı şehirlerde o şehrin sunacağı sosyal ve kültürel olanakların da iyi araştırılması tavsiye ediliyor. Tercih yaparken en çok istenilen bölümden en az istenilen bölüme doğru bir sıralaması yapılmalı ve sevilmeyen istenmeyen bölüme puan yetiyor diye tercih formuna yazılmamalı. Sonra bu bölüm kazanılırsa buraya kayıt yaptırılmasa bile bir sonraki yıl ortaöğretim başarı puanını düşürecektir.

Tercih edilecek üniversiteler hakkında detaylı bilgi önce web sayfalarından ardından kampüslere gidilerek alınmalı. Kampüslerin fiziksel şartlarının nasıl olduğu imkanlarının neler olduğu araştırılmalı. Bunları yapmayan çok sayıda aday yerleştiğinde, onlar adına kötü sürprizlerle karşı karşıya kalabilmektedir. Üniversiteler tüm adaylara bu konularda kolaylıklar sağlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir