Televizyon Reklamlarındaki Sahtekarlıklara Dikkat Dolandırılmayın

Televizyon Reklamlarındaki Sahtekarlıklara Dikkat Dolandırılmayın

Televizyon üzerinden yanıltıcı reklamlarla telefonla satış yapılan ürünlerle ilgili MARKA belirtmeyen, firma adresi ve internet sitesi belli olmayan ürünlerden kesinlikle satın alınmamalı.

Kapıda ödemeli ürünlerde ürün ücretini almadan ürün teslimatı ve kontrolü yapılmamakta bu nedenle tüketiciler kötü sürprizlerle karşılaşmaktadır.

Firmalar her zaman markaya önem verir ancak bazı sahtekarlık yapılan reklamlarda ürünle ilgili hiç marka ismi verilmemektedir. RTÜK bu konuda yetersiz kalmaktadır. Çok sayıda sahtekarlık yapılan reklamlara ceza kesilmekte ancak farklı ürünlerle yeni sahtekarlıklar yapılmaya devam edilmekte.

Daha önce bitkisel ürün ve bal gibi ürünler kullanılarak sahtekarlık yapıldı ve bunlara aracılık eden kanallara RTÜK ceza kesti.

Televizyon kanalları üzerinden telefonla satış yapılan reklamlar, ilgili bakanlıklarca geç denetlendiği için çok sayıda tüketici mağdur duruma düşüyor. Bunun önüne geçilmesi için ilgili bakanlıkların ve RTÜK ile Türksat’ın oluşturduğu bir komisyonla bunların satışa çıkarılmadan denetlenmesi gerekiyor.

Sorunun çözümü: Televizyon kanallarında reklamla telefonla sipariş yapılan ürünler önce incelenecek zararlı birşey tespit edilirse ilk önce satıcı uyarılacak ve satıcılara bir süre verilecek o sürede o ürünü firma kendisi toplatacak sonra o ürünün emsali ya da aynı ürün tekrar piyasaya sürülüyorsa tekrar denetlenecek ve tekrar kusur tespit edilirse firma kapatılacak ve firma yüklü miktarda bir ceza ödeyecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir