Televizyon Medyası Haberler ve Programlarla Şiddeti Duyarsızlaştırdı

Televizyon Medyası Haberler ve Programlarla Şiddeti Duyarsızlaştırdı

Medyada şiddet içerikli haber ve programlar her geçen gün artıyor bu tür olaylar kişileri duyarsızlaştırıyor ve şiddeti artırıyor.

Saldırgan davranışlar aile ve toplum dışında medya tarafından yönlendirilebilir. Şiddet ve saldırganlık aile ve toplumda öğreniliyor.

Toplum içinde bireyin yalnızlık duygusuyla baş edebileceği becerileri kazandıracak konularda eğitilmesiyle şiddet azalabilir.

Kadınlara ve hayvanlara yönelik şiddet çok fazla.

Aile içi şiddet sadece fiziksel değil, psikolojik şiddet içeriyor. Aile içinde, alay etme, küfürlü ve şiddet içeren sözlerin kullanılması güvenli bir ortamın oluşmasına engel olacaktır.

Saldırganlığı engellemek için toplum, okul ve ailede uygun rol modellerinin kazandırılması, saldırganlıkla mücadelede önemli rol oynuyor.

Şiddet içeren bilgisayar, konsol oyunları, şiddet ve saldırganlık dürtüsünü tetikleyebilir. Bu tür oyunlardan çocuklar uzak tutulmalı. Ergenlerde yaşla birlikte şiddet eğilimi artmakta.

Çocukluğundan beri şiddet gören, şiddetin olduğu ortamda büyüyen erkek ve kadın daha sonraki yaşamlarında şiddet uyguluyor.

Şiddete maruz kalan kadınlarda şiddet, ciddi sağlık sorunlarına, insan hakları ve özgürlükleri ihlaline neden olan bir davranış bozukluğudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir