Marketlerdeki tüm meyveler kimyasal zehir kokmaya başladı. İnsan, bitki ya da hayvanlara zarar veren canlıların etkilerini önleme amacıyla meyvelerde kullanılan kimyasal madde ve ya madde karışımlarına pestisit adı verilmektedir. Uzmanlar kimyasal zehir içeren meyveleri satın almayın diyor.
Bu kimyasal tarım zehirleri meyvelerin hepsinde aynı kokuyu bırakıyor. Bütün meyveler tek tip tarım zehiri kokmaya başladı.
Araştırmalara göre pestisitlerin yüzde 94 ila 99,9’luk kısmı toprağa ve çevreye karışıyor.
Meyveler eski meyveler değil. 12 asır önceki tıp bilgini İbn-i Sina bir meyve yerseniz 5 kilometre yürüyün ki meyvenin zehirli etkisi vücudunuza yerleşmesin demişti. Bunları söylediği zamanlarda toprak işlenmemiş, toprağa mekanize tarım girmemiş toprağa tarım zehiri girmemişti.
Bu nedenle örneğin Elma yiyorsanız Elma kurtlu olsun çünkü kurt elmayı yiyebiliyorsa insanlarda yiyebilir demektir. Tarım zehiriyle yetişen meyvelerde kurt gibi canlılar yaşayamıyor. Tarım zehirleri kimyasal olduğu için insanlarda kansere neden oluyor.
Ülkemizde tarım ilaçlarının nasıl ve ne kadar kullanıldığını, ilaçları bize satan şirketler dışında devlet dahil kimse bilmiyor. Geçtiğimiz senelerde üniversitede üç kişi, güvenilir diye bilinen bir marketten aldıkları bir portakaldan birer dilim yedikleri için zehirlendi. Portakalı Adli Tıp’a gönderdik, içinde ve dışında 20 çeşit tarım ilacı artığı bulundu.
Ayrıca yenilen meyveler mutlaka mevsimsel olmalı.
Meyvelerdeki bu zehir miktarını bireysel olarakta çok uygun ücretlerde ölçtürebilirsiniz. Bu konuda hizmet veren laboratuvarlar ihracatçı, ithalatçı, üretici, tüketici, marketler, otel mutfakları, restaurantlar, okul yemekhaneleri, belediyeler gibi kurumlara ve kişilere hizmet vermekte.
Özel istek analizlerinde, analize alınacak ürün en az 1 kg ya da narenciye, elma, armut, şeftali gibi orta ebatlı ürünler için, en az 8 ila 10 adet meyve labaratuara teslim edilir.
Kalıntı, Pestisit gıda maddelerini oluştran yaş sebze ve meyve, kurutulmuş veya dondurulmuş meyve ve sebze gibi ürünlerde toplam 258 etken madde testi için, Bakanlığa akredite olan aytblab.com’dan bilgi alabilirsiniz.