Tarih Kurumu Eski Başkanı Halaçoğlu Sözde Soykırımda Ölenler Nerede Diyor

Tarih Kurumu Eski Başkanı Halaçoğlu Sözde Soykırımda Ölenler Nerede Diyor

Tarih Kurumu Eski Başkanı Halaçoğlu Sözde Soykırımda Ölenler Nerede Diyor

Defalarca sözde soykırımın, olmadığı ispatlanmasına rağmen gerçek tarih dışında Türkiye aleyhine siyasi sözde soykırım kararları alınmaya devam ediliyor. Son olarak Letonya’da bu yaşandı.

Ermeniler üzerinden yapılan bu tarih sahtekarlığı, Türk tarih kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu tarafından belgeleriyle ortaya konuluyor.

Yusuf Halaçoğlu bu iftiralara karşı şunları ifade etti “Ermeniler, soykırıma uğramışlarsa BM kayıtları, Ermenilerin hayatta olduğunu neden belirtiyor? 1922 Kasım’ında Amerika ve İngiltere tarafından yapılan araştırmalarda, dünyada 3 milyon Ermeni’nin olduğu belirtiliyor. Bu nüfusun 817 bin 873’ünün Türkiye’den göç etmiş olduğu belirtiliyor. Öldürülen Ermeniler nereye gömülmüş? Bir toplu mezar gösteremiyorlar çünkü yok. Biz bunları çok daha kapsamlı olarak Fransız, İngiliz, Amerikan, Rus, Alman belgelerine göre ve Osmanlı belgelerine göre anlatıyoruz.

Eğer Osmanlı Devleti, Ermenilere gerçekten büyük bir soykırım denilecek katliam yaptıysa, o zaman hem askeri yetkililer hem konsoloslar ve büyükelçiler neden bunu önlemedi? Orada, bu öldürüldüğü iddia ettikleri Ermenilerin nereye gömüldüğünü herhalde biliyorlardır. Göstersinler yerlerini açalım.

Hangi belgelere göre soykırım olduğunu da ortaya koysunlar. Zira soykırım, bir devletin sistemli olarak bir topluluğu yok etmesiyle ortaya çıkar. Nitekim parlamentolarında bu kararları alırken, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne de aykırı davrandıklarını kendileri de herhalde biliyordur. Eğer kendilerine çok güveniyorlarsa bütün bu soykırımı kabul eden parlamentolara sesleniyorum; buna çok inanıyorlarsa o zaman mahkemeye başvursunlar, mahkeme de karara bağlansın” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir