Sürücüsüz Araçların İşgücü Üzerindeki Etkisi Araştırılacak

Sürücüsüz Araçların İşgücü Üzerindeki Etkisi Araştırılacak
Sürücüsüz Araçların İşgücü Üzerindeki Etkisi Araştırılacak

Bir grup şirket tarafından, sürücüsüz araçların işgücü üzerindeki etkilerinin araştırılmasını hedefleyen yeni bir organizasyon kuruldu.

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş Ulaştırma Yenileşimi ve Fırsatı için Ortaklık (PTIO), üyeleri arasında Ford, Toyota, Daimler, Waymo, Uber, Lyft, FedEx ve Amerika Kamyoncular Birliği bulunmaktadır.

Amerikan İşçi İstatistikleri Bürosu’na göre, 3,8 milyondan fazla insan geçimini motorlu taşıt sektöründen sağlıyor. 2017 yılında Goldman Sachs tarafından yayınlanan rapora göre, sürücüsüz araçların yaygınlaşmasıyla birlikte Amerika’da ayda 25 bin sürücü, yılda ise 300 bin sürücü işini kaybedecek.

Ulaştırma Yenileşimi ve Fırsatı için Ortaklığın ilk 6 aylık hedefleri arasında, sürücüsüz taşıtların işgücünün geleceğine etkisinin veriye dayalı olarak analiz edilmesi, ilgili tarafların kaygılarının ve isteklerinin araştırılması, sürücüsüz taşıt teknolojisine geçiş sırasında işçiler için mevcut ve yakın gelecekteki kariyer fırsatları hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanmakta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir