Suriyeli Çocuklar Türkçeyi İyice Öğrenecek

Suriyeli Çocuklar Türkçeyi İyice Öğrenecek

MEB Türkiye’de yaÅŸayan Suriyeli mülteci çocukların eÄŸitimlerinin saÄŸlıklı devam edebilmesi için yeni bir yol haritası belirledi.

2016 – 2017 eÄŸitim öğretim yılında, temel eÄŸitim çağındaki Suriyeli öğrenciler bakanlığa baÄŸlı resmi ve özel okullara kayıtları yapıldı.

Suriyeli çocuklar için Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı oluşturuldu.

Ara sınıflarda da Türk eÄŸitim sistemine uyumu hızlandırmak amacıyla MEB’e baÄŸlı okullara geçiÅŸ teÅŸvik edilecek, geçici eÄŸitim merkezlerinde kendi dillerinde eÄŸitimlerini sürdüren öğrencilerin ileriki yıllarda geçiÅŸ ve uyumlarını kolaylaÅŸtırmak için yoÄŸunlaÅŸtırılmış Türkçe dil öğretimine devam etmeleri saÄŸlanacak.

Diğer sınıf düzeylerinde Türkçe dil becerileri zayıf olan öğrencilere Halk Eğitim Merkezleri aracılığıyla Türkçe dil kursları verilecek.

Türkçeyi yaşayarak öğrenmeleri için Türkçe dil becerisi zayıf olan öğrencilerin sınıflara dengeli dağıtılmasına özen gösterilecek.

Suriyeli öğrencilerin okullaşma oranlarının artırılması için yatılı bölge ortaokullarındaki boş kapasiteler değerlendirilerek, il ve ilçe yatılılık komisyonlarınca bu öğrenciler pansiyonlara dengeli bir şekilde yerleştirilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir