Suriye ve Irak’taki Savaş ve Kargaşalara Türkiye Sürüklenmek İsteniyor

Suriye ve Irak'taki Savaş ve Kargaşalara Türkiye Sürüklenmek İsteniyor

Suriye ve Irak ile Türkiye’nin sınır uzunluğu bin 450 km. Suriye ve Irak’ta insanlar trajedi yaşıyor kargaşa ve savaş yaşıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye’nin bu kargaşaya dahil olmadığını, Suriye’nin kuzeyi ve Irak’ta yaşanan olayların yeni olmadığını, Orta Doğu’da binlerce yıldır çatışmaların, kavgaların ve savaşların yaşandığını ifade etti.

Bakan Canikli, bölgede yaşanan olayların Türkiye’ye sıçramamasının sağlanmaya çalışıldığını belirterek şöyle dedi “Orta Doğu coğrafyası her zaman çatışmaların, kavgaların yaşandığı bir bölge olmuştur. Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu bu coğrafyada ateş hiç sönmemiş ve şu anda da devam ediyor. Hemen yanı başımızda, hepimiz ibretle izliyoruz. Güneyimizde Suriye ve Irak’ta savaş, kargaşa var. Bu millet bu tür sıkıntılarla çok kez karşı karşıya kaldı. Bu topraklarda özgürce yaşamak için bedel ödendi. Allah bir daha o günleri göstermesin” dedi.

Bakanın 2 gün önce yaptığı bu açıklamalardan sonra Türkiye’nin savaşa dahil olmasını isteyen dış güçlerin kontrolündeki örgütler Türkiye’ye saldırı düzenledi. Türkiye kesinlikle bu bölgeye dahil olmamalı, gerekirse sınırları beton duvarlarla kapatmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir