Sürekli Hareketsiz Oturmak Erken Ölüme Neden Oluyor

Sürekli Hareketsiz Oturmak Erken Ölüme Neden Oluyor

Avrupada yapılan yeni bir araştırmaya göre uzun süre hareketsizlik erken ölüm riskine sahip.

Yapılan çalışmada kilo problemi olmayan normal ya da zayıf ve tamamen hareketsiz hiçbir fiziksel aktivite yapmayarak oturan ya da bu tür bir işte çalışanlar ile aynı kilolarda biraz daha hareketli yaşam süren bireyler kıyaslandı ve bu kişilerde erken ölüm riskinin yüzde 16 ile yüzde 30 oranlarında daha az olduğu gözlendi.

İngiltere’de üniversitelerde 12 yıldan fazla bir süre araştırmalar yapan doktorların yürüttüğü çalışmaya göre; Obezite nedeniyle gerçekleşen ölümlerin iki katı kadar, hareketsiz yaşam sürenlerde erken ölüm riski gerçekleşiyor.

Yapılan araştırmalarda Avrupalı kadın ve erkeklerde gerçekleşen ölümlerden 676 bininin fiziksel hareketsizlikten kaynaklandığı tahmin ediliyor. Araştırmalarda hareketsizlikten biraz daha fazla hareketliliğe geçenlerin erken ölümlerinde belirgin bir azalma için yeterli olduğu vurgulanıyor.

Hareketsiz bireylerin biraz bile olsa fiziksel aktivitelerini arttırmalarının desteklenmesi sağlık için faydalı olabilir.

Bu çalışmayı destekleyen hadiseler olarak, bilgisayar başında günlerce oyun oynayarak hayatını kaybeden çok sayıda insanın olması gösterilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir