Suikast Girişimine Uğrayan Venezuela Devlet Başkanı Amerika ve Kolombiya’yı Suçladı

Suikast Girişimine Uğrayan Venezuela Devlet Başkanı Amerika ve Kolombiya'yı Suçladı
Suikast Girişimine Uğrayan Venezuela Devlet Başkanı Amerika ve Kolombiya’yı Suçladı

Güney Amerika’da yer alan bir ülke olan Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya, başkent Caracas’ta Venezuela Ulusal Muhafız gücünün kuruluşunun 81. yıldönümü töreninde saldırı girişimi gerçekleşti.

Konuşması esnasında suikast girişimine uğradı. Maduro, uçangöz ile düzenlenen saldırıdan yara almadan kurtulurken, 7 askerin yaralandığı belirtildi.

Nicolas Maduro, saldırının sorumlularından bazılarının yakalandığını belirterek, toplanan delillerin, saldırının aşırı sağcılar tarafından yapıldığını ve saldırganların Kolombiya’nın başkenti Bogota ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin ikinci büyük kenti Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
Venezuela Ulusal Muhafız Birliklerinin kuruluşunun 81. yıldönümü vesilesiyle başkent Karakas’ta düzenlenen, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Moros, eşi ve oğlu, hükümet üyeleri ve askeri yetkililerin katıldığı törende meydana gelen ve Cumhurbaşkanının şahsına yönelik olduğu anlaşılan saldırı büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Sözkonusu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Olay sırasında Cumhurbaşkanı Maduro ve yakınlarının yara almadan kurtulması en büyük tesellidir. Patlamalar neticesinde yaralandığı belirtilen 7 askere de acil şifalar diliyoruz.

Türkiye bu zor zamanda, kardeş ve dost Venezuela halkı ve Cumhurbaşkanı Maduro, ailesi ve tüm hükümet yetkililerinin yanında yer almaktadır.

Venezuela’da istikrar, refah, huzur ve güvenliğin sürmesi en büyük temennimizdir. Bu, bölgesel istikrar ve dünya barışı için de önem taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı Maduro, değerli ailesi, hükümet üyeleri ve tüm Venezuela halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir