Su Buharıyla Elektrik Üreten Cihaz İcat Edildi

Su Buharıyla Elektrik Üreten Cihaz İcat Edildi

Su buharından saÄŸladığı enerjiyle elektrik üreten cihaz New York Columbia Ãœniversitesi’nda bir grup araÅŸtırmacıyla keÅŸfedildi. AraÅŸtırma Prof. Özgür Åžahin önderliÄŸinde gerçekleÅŸtirildi. Bu motor ÅŸimdilik küçük bir lambanın yanıp sönmesine yetecek kadar enerji üretebiliyor.

Cihazda, bakteri sporların havadaki nem oranına bağlı olarak şişmesinden ve küçülmesinden yararlanılarak üretilen suni kaslar kullanılıyor.

Hazne su üzerindeyken ortamdaki nem miktarı artıyor, sporlar şişiyor, bant uzuyor ve böylece kapaklar açılıyor. Serbest kalan nemli hava hazneden çıktıktan sonra ortamdaki nem miktarı düşüyor, sporlar küçülüyor, bant kısalarak dalgalı bir hal alıyor ve kapaklar kapanıyor.

Cihaz su üzerindeyken yapay kasların sürekli kasılıp gevşediği bir döngünün içine giriyor ve böylece üzeri sporlarla kaplı bantların piston görevi gördüğü, su buharından enerji alarak elektrik üreten bir cihaza dönüşüyor.

Üretilen enerji miktarı şimdilik düşük olsa da gelecekte su buharından çok daha büyük miktarlarda enerjinin elde edilebileceği öngörülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir