Ekonomik ağır koşullar ve rekabet nedeniyle çalışanlara karşı iş yerleri yüksek beklentiler yükleyebilir aynı şekilde iş yeri sahipleride kendilerine bu yükü alabilir. Bu durum çalışan ve iş yeri sahibinde baskı ve strese yol açar. Aşırı stres verimliliği azalttığı gibi toplum sağlığını olumsuz etkiler.
İş yerinde fazla sorumluluğa sahip olan, iş dağılımında dengesizlik olduğunu düşünen, çalışılan kişilerle yaşanan uyumsuzluk, alınan ücretlerle ilgili kaygılar, yapılan hatanın büyütülmesi, meslekte ilerlemeyle alakalı endişe verici düşünceler gibi etkenler çalışanlar için stres nedenidir.
Aynı şekilde iş yeri sahibi işyerinin geleceği, çalışanların problemleri ve mali konularla ilgili strese giriyor. İş yeri sahipleri çalışanlardan daha fazla stres altındadır. İş yeri sahibi ile çalışanlar birbirlerindeki stresi anlamaz ya da yok sayarak sadece kendilerini düşünürler.
Stresle başa çıkılamadığı zaman hem fiziken hem ruhen insanda bir takım sorunlar ortaya çıkar. Bunlar uyku bozuklukları, içe kapanma, konsantre olamama, performans ve verimlilikte azalma, kendini değersiz hissetme, kaygılarda artış ve olumsuz alışkanlıklar kazanmaya yol açabilir.