Stresi Azaltmanın Yolları Stresin Vücuda Zararları

Stresi Azaltmanın Yolları Stresin Vücuda Zararları

Stresi Azaltmanın Yolları Stresin Vücuda Zararları

Anksiyete ve depresyona sürüklenen insanlarda kalp hastalığı, felç, yüksek tansiyon ve artrit riski sigara içen ya da obezite olan kişilere yakın oranda çıktı.

Kronik stres beden ve zihin üzerinde yıpratıcı etki yapar. Stres, bağışıklık sistemini baskılayarak hastalıkların iyileşmesini zorlaştırabilir. Duygusal stres, özellikle kalp hastalığı olan kişilerde kalp krizi ve ritim bozukluğunu tetikleyebilir.

Amerikan California Üniversitesi araştırmacıları 4 yıl boyunca 15 binden fazla kişiden toplanan verileri inceleyerek depresyon ve anksiyetenin etkilerini sigara kullanımı ve obeziteyle karşılaştırdı.

Buna göre anksiyete ve depresyonda olan kişiler için kalp hastalığı (yüzde 65), felç (yüzde 64), yüksek tansiyon (yüzde 50) ve artrit (yüzde 87) riski sigara içen ya da obezite olan kişilere yakın oranda bulundu.

Ayrıca, baş ağrısı, mide rahatsızlığı, sırt ağrısı ve nefes yetmezliği gibi durumların da stres ve depresyonla birlikte artış gösterdiği bulgular içinde yer alıyor.

İnsanlar, özellikle kötü insanlar nedeniyle anksiyete veya depresyon yaşayabilir. İnancı güçlü insanlarda anksiyete ve depresyon ortadan kalkmaktadır.

Stresi azaltmak için birkaç ipucu:
İnsanlardaki negatif düşüncelerden kaynaklanan enerji, stresi artırır ve vücuttaki statik elektrik fazlalaşır bunu atmak için toprağa çıplak ayakla basmak, tuzlu su ile yıkanmak, ağaçlara dokunmak, gerekmekte ancak tam olarak bunlarda yeterli değil. Statik elektrik oluşturan malzemelerden ve (polyester, akrilik gibi plastik) kıyafetlerden uzak durmak gerekir.

Her gün ideal iyi uyku gereklidir

Olumsuz içerikli (kavga, dövüş, medeni olmayan her türlü içerikli) dizi, film izlemeyin, olumsuz dilde yazılan yerli yabancı şarkıları dinlemeyin. Bunların yerine pozitif dil kullanan filmleri ve şarkıları dinleyin. İnsanların günlük hatta en çok psikolojisini bozan olumsuz içerikli filmler ve şarkılardır.

Sosyalleşin, arkadaşlarınızla görüşün

Not tutun, stresinizi kâğıda dökün

Spor yapın

İnancınızı güçlendirin

Profesyonel destek alın

Statik Elektriğe Karşı Alınacak Önlemler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir