Sosyal Medyadan Para Kazananlar Vergi Mükellefi Olacak Maliye Peşlerine Düştü

Sosyal Medyadan Para Kazananlar Vergi Mükellefi Olacak Maliye Peşlerine Düştü

Gelir İdaresi Başkanlığı, elektronik ticaret platformları başta olmak üzere tüm internet sitelerini tarıyor. Yeni kurulacak Risk Analiz Merkezi ile internet üzerinden yürütülen ticaret ve dijital hizmetlerin izlenmesi için özel bir birim kurulacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, internet siteleri ve sosyal medya üzerinden para kazananların vergi mükellefi olması gerektiğini belirtti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal şunları ifade etti:
Adına internet fenomeni deyin, ne derseniz deyin, bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum diyorsa her para kazanan vergisini ödeyecek.

İster gerçek, isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek twitler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir.

Kim olursa olsun, kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamda yürütenlerin hepsi ya kendiliğinden gelip vergi dairesine başvurup mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve onlardan kazandıkları bu paranın vergisini isteyeceğiz. Bir kazanç oluştuğunda bu kazanca ilişkin vergi, süresinde beyan edilmese bile geriye dönük yapılan denetimlerle 5 yıllık süreç içerisinde her zaman talep edilebilir.

Vergi kanunlarına göre vergi mükellefi olmanın yaşı yok, 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi onun adına beyanname verecek. Nereden kazanırsan kazan, ister internetten video yayınlayarak ister yine sanal ortamda mal veya hizmet satarak kazan, hepsinde vergi var.

Kanunlara göre, vergi mükellefi olması gerekirken mükellef olmayan kişilere normalde ödemesi gereken verginin bir katı kadar ceza veriliyor. Ayrıca süresinde ödenmeyen vergilerden faiz alınıyor.

Facebook Türkiye’de İkinci El Pazarına Giriş Yaptı Vergi Kaybı Olacak mı

Türkiye Avrupa’nın Futbolda En Düşük Vergi Alan 2. Ülkesi

Ä°nternette video paylaÅŸarak para kazanma

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir