Sosyal Medyadaki Paylaşımların Çoğu Yalan Çıkınca Devlet Kurumları Uyardı

Sosyal Medyadaki Paylaşımların Çoğu Yalan Çıkınca Devlet Kurumları Uyardı

Sosyal medyada eski farklı yerlerde olan kötü hadiselerle alakalı fotoğrafların üzerine yalan bilgiler eklenerek sanki yeni ve Türkiye’de olmuş gibi göstererek ayrımcılık, bilgi kirliliği yaparak, suç unsuru içeren profiller konusunda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanlığı uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada; “Toplumumuzda fesat çıkartmaya ve halkımızı ayrıştırmaya yönelik bu tür paylaşımlara itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz” denildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü; “Sosyal medya üzerinden terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren profil ve sayfaları emniyet birimlerinin aşağıda verilen e-posta adreslerine; suç içeren bağlantı adresi ve ekran görüntüsünü birlikte bildirebilirsiniz.
e-posta adresleri:
siber.onleme.arastirma@egm.gov.tr
siber@egm.gov.tr
siber.ankara@egm.gov.tr
siber.istanbul@egm.gov.tr

Cumhurbaşkanlığı “Vatandaşlarımızın sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı adres gösterilerek yayılan bilgi kirliliğine karşı dikkatli olmaları rica olunur. Cumhurbaşkanlığı ile ilgili haberlerde, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesapları dışındaki kaynaklara itibar etmeyiniz” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir