Sosyal Medyada Saldırıdan Sonra 2 Milyona Yakın Mesaj Paylaşıldı

Sosyal Medyada Saldırıdan Sonra 2 Milyona Yakın Mesaj Paylaşıldı

Sosyal medyada #Ankara etiketiyle yapılan paylaşımlar dünya gündeminde ilk sıraya yükselirken saldırının olduğu gün #Ankara etiketiyle yaklaşık 300 binden fazla mesaj atıldı. Saldırıdan sonra ertesi sabaha kadar #Ankara etiketiyle atılan mesaj sayısı ise 1 milyon 500 bine yakın oldu.

Sosyal medyadaki Türkçe içeriğin tamamına yakını Ankara ile ilgili oldu. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada geniş yankı buldu.

Ancak bu gibi durumlarda sosyal medyada bilgi kirliliği ve dezenformasyon en yoğun yaşandığı anlar oluyor. Dezenformasyon sosyal medyanın en büyük sorunu. Bu sorunun çözümünün tek yolu ise hızlı, doğru ve kapsamlı bilgilendirmenin sağlanmasıdır.

Böylece vatandaşların hızlı, doğru ve kapsamlı bilgi edinme hakkına özen gösteren kamu görevlilerine duyulan saygı ve güven artar.

Afet gibi olaylarda çeşitli eylem planları olduğu gibi bu tür durumlarda da bir medya kriz planı uygulanması gerekiyor. Bu plana göre hareket edilerek toplum en kısa zamanda, en doğru şekilde bilgilendirilmesiyle sosyal medyadaki dezenformasyonların da önüne geçilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir