Sosyal Medyada Köy Takımı Monaco Tartışması Başladı

Sosyal Medyada Köy Takımı Monaco Tartışması Başladı

Türkiye’de bazı spor medyasının futboldan anlamadığını ve televizyonlara yorumcu olarak çıkarılan, gazetelerde köşe yazdırılan bazı isimlerin tamamen fiyasko yorumlar yaptığı yönünde sosyal medyada çok sert eleÅŸtiriler yapılıyor.

Monaco şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşmiş ve ilk maçı Fenerbahçe 2-1 kazandıktan sonra Türk spor basınındkai bazı futbol yorumcuları tarafından Monaco köy takımı ilan edilmişti. Rövanş maçını Fenerbahçe 3-1 kaybettiği için şampiyonlar liginden elenmişti ve teknik direktör Vítor Pereira ile yolları ayırmıştı.

Türk spor medyasındaki bazı isimler köy takımı olarak adlandırılan Monaco’ya Fenerbahçe’nin elenmesi çok sert ifadelerle eleÅŸtirilmiÅŸti.

Fenerbahçe ilk maça: ErtuÄŸrul TaÅŸkıran, Hasan Ali Kaldırım, Kjær, Josef de Souza, Ozan Tufan, Fernandão, G. van der Wiel, Emenike, Neustädter, Å krtel ve Salih ile çıkarken Monaco maça: De Sanctis, Fabinho, Jemerson, Dirar, Falcao, Bakayoko, Germain, Sidibé, Mendy, Raggi ve Lemar ilk 11’iyle çıkmış karşılaÅŸmanın 2 golünü Emenike atarken Madrid’in tek golünü Falcao atmıştı.

Fenerbahçe ikinci maça da aynı kadroyla baÅŸlarken Monaco maça kaleci SubaÅ¡ić dışında aynı kadroyla çıkmıştı. KarşılaÅŸmada Germain 2 gol atarken Falcao penaltıdan bir gol bulmuÅŸtu ve Fenerbahçe’nin tek golünü Emenike atmıştı.

Daha sonra Monaco, grup maçlarında Villarreal’i 2-1 ve 1-0 Tottenham Hotspur’u iki maçta 2-1 yenerken CSKA ile 1-1 berabere kalıp 3-0 maÄŸlup etmeyi baÅŸardı. Grupta sadece Bayer Leverkusen’e 3-0 kaybetti ve 1-1 berabere kaldı. Grup lideri olarak üst tura yükselerek Manchester City’e ilk maçı 5-3 kaybetmesine raÄŸmen rövanÅŸta 3-1 yenerek eledi.

Monaco son olarak ÅŸampiyonlar ligi Çeyrek final ilk maçında deplasmanda Borussia Dortmund’u 3-2 yenmeyi baÅŸardı.

Hal böyle olunca futbolcuları eleÅŸtiren futbol yorumcuları, sosyal medyada eleÅŸtirilerin odağı haline gelmiÅŸ durumda. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi herkesin doÄŸru kaynaÄŸa ulaÅŸmasını da kolaylaÅŸtırdığı için artık medyanın algı oluÅŸturmak amaçlı çıkardığı haberleri sadece itibar kaybına neden oluyor. Türkiye’de hem futbol markasının hem de futbol yorumculuÄŸunun deÄŸer kazanabilmesi bir standart getirilmesi gerektiÄŸi düşünülüyor. Özellikle ÅŸov amaçlı spor yorumculuÄŸu yapanlar ülke futboluna zarar veren isimlerin başında geliyor. Yıllardır Türkiye’de spor medyasında futbolu tam olarak bilmeyen bazı isimler yorum yaptığı için kulüplerimiz bu yorumculardan etkilenerek çok uçuk paralar harcamasına raÄŸmen Avrupa’da bir türlü istenen baÅŸarıları yakalayamıyor ve sürekli borca giriyor. DiÄŸer taraftan Türkiye’de basketbola baktığımızda, bu iÅŸi hakkını vererek, doÄŸru yapan yorumcuları görüyoruz. Ãœlkemizde basketbolda ÅŸov yapan yorumcular olmadığı için Türk spor tarihinin Avrupa’da en baÅŸarılı branşı kadınlarda ve erkeklerde basketbol olduÄŸunu ve buna yorumculuÄŸun da katkı saÄŸladığını görebiliyoruz.

Sosyal medyadan Türk futbol yorumcularına yönelik bazı tepkiler:

Köy Takımı!!! Monaco Emin Adımlarla Åžampiyonlar Ligi Finaline Yürüyor!!! — Mustafa SEZER (@sezer_mustafa)

Ya bu monaco köy takımı deilmiydi bizim muhteÅŸem basınımıza göre— hasan özdemir (@hasanzdemir55)

Köy takımı Monaco iÅŸte ne yaparsın ..— blondedude(@blondedude_)

Fenerbahçe yi eleyen Monaco… Türk medyasına göre Köy takımı olan Monaco!!!! — Ahmet Gönülalan (@ahmetgonulalan)

Fenerbahçe'yi eleyen köy takımı Monaco ÅŸampiyonlar Ligi'nde yarı finale koÅŸuyor— necati (@1907necati_)

Dün köy takımı diyordunuz bugun nldu da deÄŸiÅŸti.. Monaco— Ä°lteriÅŸ Atsız (@ilteris_atsiz)

köy takımı monaco fransa da lider cl de çeyrek finalist qtm ise yine küme düştü!— Okeanos (@TaylanZor)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir