Sosyal Medya Sitelerinde Yapılan Paylaşımlar İnternet Suçlularının Hedefinde

Sosyal Medya Sitelerinde Yapılan Paylaşımlar İnternet Suçlularının Hedefinde

Sosyal medyayı kullananların üçte biri tüm gönderi ve bilgilerini herkese açık tutuyor. Sınırlandırma koyarak sadece arkadaşlarıyla bilgilerini paylaşmadığı için internet suçlularının hedefi haline geliyor.

İnternet kullanan her dört kişiden üçü bir sosyal medya hesabına sahip. Bu kullanıcıların bir kısmı hesaplarını korumaya almayı umursamıyor ve yaptığı paylaşımları sadece arkadaşlarının gördüğünü zannediyor. Ayrıca çeşitli site ve programlar aracılığıyla tüm bu bilgiler başkaları tarafından rahatlıkla kopyalanabiliyor.

Kişisel bilgilerini internet suçlularına kaptıranların bilgileri, kimlik hırsızlığı sayesinde finansal dolandırıcılıkta kullanılabilir.

Bir diğer sosyal medyada yapılan yanlışlıksa tanımadığı kişiler tarafından arkadaş olarak eklenenlerin yüzde 12’si bu kişileri tanıyıp tanımadan herkesi arkadaş listesine ekliyor.

Ortak arkadaşlar yoluyla gelen bağlantı tıklama taleplerini kabul eden kullanıcılar daha fazla tanımadığı kişiye ve suçlulara karşı korunmasız kalıyor.

Sosyal paylaşım sitelerinde doğum günlerinden adreslere ve tatil planlarına kadar çok sayıda bilgiyi paylaşan profil varken internet suçluları için değerli bilgileri bulmak ve bunları kötüye kullanmak çok büyük bir zahmet gerektirmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir