Sony Görsel-Ä°ÅŸitsel ArÅŸivleme Servisi Memnon’u satın aldı

Sony Görsel-İşitsel Arşivleme Servisi Memnon’u satın aldı

Sony Europe Ltd’den yapılan açıklamada, Memnon Archiving Services SA ÅŸirketinin satın alındığını duyurdu. Merkezi Brüksel’de bulunan ÅŸirket, dijitalleÅŸtirme ve dijital arÅŸiv koruma alanında dünya lideri. Memnon’un arÅŸivleme hizmetleri ve teknolojileri Sony’nin kapsamlı iÅŸ akışı ile medya çözümleri ve yayın sektöründeki lider konumuyla bir araya gelince dünya genelindeki medya ÅŸirketleri, yayıncılar ve kurumlar için geliÅŸmiÅŸ medya varlığı yönetimi ve dijitalleÅŸtirme çözümleri açısından yeni pazar fırsatları oluÅŸacak.

Sony Europe BaÅŸkan Yardımcısı Katsunori Yamanouchi; “Memnon, deÄŸerli arÅŸivleri iÅŸleme ve yönetme deneyimiyle sektörde lider konumda. Bu alandaki deneyimleri de dünya genelinde saygı gören birçok faklı ÅŸirket tarafından biliniyor. Sony, Memnon ile birlikte yüz milyonlarca saatlik AV arÅŸiv içeriÄŸini ve paha biçilemez varlıkları çeÅŸitli formatlarda koruma konusunda müşterilerine destek verebilecek. Bu satın alım, Sony’nin Media Lifecycle Service hizmetine ve mevcut dünya geneli AV ve BT çözümlerine ideal bir katkı saÄŸladı ve varlık dijitalleÅŸtirme, depolama, dağıtım ve gelir kaynağı haline getirme olanakları gibi hali hazırda etkileyici tekliflerimizi daha da iyileÅŸtirdi”

Memnon CEO’su Michel Merten; “Sony’nin bu satın alımı Memnon’un yayıncıların, kamu kurumlarının, özel kuruluÅŸların, üniversitelerin, spor kuruluÅŸlarının ve daha birçoÄŸunun elinde bulunan büyük hacimlerdeki görsel-iÅŸitsel arÅŸivlerin dijitalleÅŸtirilmesi, arÅŸivlenmesi ve bunlardan gelir elde edilmesi alanındaki benzersiz uzmanlığıyla Sony’nin yayın ve görsel-iÅŸitsel teknolojilerdeki mükemmel geçmiÅŸi ve olaÄŸanüstü bilgi birikiminin bir araya gelmesi fırsatını saÄŸlıyor. Bir araya gelerek saÄŸladığımız olanaklar sayesinde dünya genelindeki müşterilerimiz, en deÄŸerli varlıkları olan içeriklerini acil ÅŸekilde koruma altına alabilme konusundaki sorunlarına çözüm üretebilecekler.”

Sony Europe’un Profesyonel Çözümler Media Lifecycle Service BaÅŸkanı Baku Morikuni ise “Memnon’un Sony tarafından satın alınması, medya varlığı dijitalleÅŸtirme ve yönetim hizmetleri ile çözümlerimizi sürekli olarak güçlendirme konusunda önemli bir dönüm noktası oldu. Sony ve Memnon, artan ÅŸekilde arÅŸivleme zorluklarıyla karşılaÅŸan medya ÅŸirketleri için en geliÅŸmiÅŸ çözümler geliÅŸtirmek ve sunmak için güçlerini birleÅŸtirecek.” dedi.

Memnon Archiving Services SA ÅŸirketinin Sony tarafından satın alımı, Fikri Mülkiyet Haklarının yanı sıra Memnon’un teknolojisi ve yazılım çözümleri mühendislik olanakları da dahil olmak üzere tüm varlıkları kapsayacak. Memnon, Sony Europe Ltd’ın bir parçası olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir