Sonia Viviani Kimdir

Sonia Viviani Kimdir

Sophia Vivianson sahne adı Sonia Viviani 4 Ocak 1958 yılında Roma’nın Lazio bölgesinde doğan İtalyan sinema oyuncusudur. Çocukken piyano ve baleye gitmek isteyen Viviani, ailesinin ekonomik zorluklar içinde olması nedeniyle bu hayallerinden vazgeçmek zorunda kaldı. Sonia sinema sektörüne, babasının sinema stüdyo tasarımcısı olarak işe başlamasıyla atıldı. Değişik türlerdeki filmlerde rol aldı.

16 yaşındayken ilk filmi Delitto d’amore’de küçük bir rol aldı.

Murder of Love filmi için genç bir yüz arayan yönetmen Luigi Comencini ile bizzat iletişime geçmeye karar verdi. Annesi eşliğinde seçmelere gitti ancak seçilmedi. Kızın güzelliğinden etkilenen yapım sekreteri, onu başka bir yönetmen Pasquale Squitieri’ye tavsiye etti ve 1973’te ilk kez guappi filminde çok iyi bir rol aldı. Küçük olduğu için filmde oynaması için sözleşmeyi annesi imzalamak zorunda kaldı.

Ayrıca bu filmde Claudia Cardinale, Franco Nero ve Fabio Testi gibi önemli oyuncularla çalışma fırsatı yakaladı.

1975 yılında Gualtiero Jacopetti’nin yönettiği kült film Mondo candido da rol aldı. Aynı yıl ilk korku filmi Viviani bir Exorcist rip-off’da oynadı.

1975 yılında ise Sonia Viviani ilk yurt dışı deneyimi ve ilk başrolü Türkiye’de çekilen, Teşekkür Ederim Büyükanne filmiyle gerçekleştirdi. Bu film, Grazie nona adlı bir İtalyan filminin Osman Fahir Seden tarafından yeniden çevrimiydi.

Film Türkiye’de çok tutuldu ve iyi bir gişe hasılatı elde etti. Aslında bu filmde Sonia Viviani oynamayacaktı. Filmde rol alması için anlaşılan Türk oyuncu duş sahnesinde oynamayı kabul etmeyince Osman Fahir Seden yabancı bir oyuncu arayışı içine girdi. İtalyan oyuncu ve oyuncu menajeri Tony Askin, Sonia Viviani’yi önerdi.

Bu filmle birlikte Türkiye’de kusursuz güzelliğiyle Sonia Viviani çok sevildi çok popüler oldu.

1976 yılında yine bir Osman Fahir Seden’e ait Delicesine adlı filminde Kadir İnanır’la birlikte baş rol aldı. Türkiye’de üst üste iki filmde başrol oynayan Sonia Viviani basının ilgi odağı oldu. Türkiye’de oynadığı her iki filmde de çok başarılı bulundu. Daha sonra Türkiye’den çok sayıda film teklifleri aldı ancak bu tekliflerin hepsini reddedip İtalya’ya kesin dönüş yaptı.

Türkiye dönüşü sonrası Sonia Viviani İtalya’daki en önemli oyunculuk deneyimini Alfonso Brescia’nın 1976 yapımı Frittata all’italiana filmiyle gerçekleştirdi. Viviani bu dönemde arka arkaya Alfonso Brescia’nın iki filminde oynadı ve oyunculuk açısından Brescia’nın kendisine çok şey kattığını belirtti.

1974 ve 1977 yılları arasında Sonia Viviani tam 15 filmde küçük çaplı rollerde oynadı.

Monako’lu Caroline ile benzerliği sayesinde, 1983 yılında Japon film şirketi “Tehlikeli Güzellik” adıyla, hayatı hakkında bir belgesel film çekti. Ayrıca Monaco Prensesi Carolina’nın bir parodisini oynadığı Antonio Ricci Drive In’in yayınında televizyonda kısa bir deneyim yaşadı.

En önemli rolü 1985 yapımı Le avventure dell’incredibile Ercole ile gerçekleştirdi. 1988 yılında televizyon için hazırlanan bir gerilim serisinde de Licinia Lentini, Alessandra Carosi ile birlikte oynadı.

Sonia Viviani kariyerinin sonlarına doğru Renato Pezzetto ve Paola Onofri ile birlikte 1990 yılında bir komedi filmi olan Appuntamento in nero’da bir polisi canlandırdı. 1994 yapımı Le nuove comiche ile de sinema kariyerini noktalamış oldu. Şu anda ülkesi İtalya’da yaşıyor.

Sonia Viviani – Biografia

Filmografi
Le nuove comiche (Wife of the Judge) 1994
Fantozzi alla riscossa 1990
Appuntamento in nero (Police Inspector) 1990
Turno di notte (TV series) (Il taxi fantasma) 1988
Casa mia casa mia… (Moglie di agus) 1986
Una tenera follia (Daniela) 1985
Le avventure (Glaucia) 1985
dell’incredibile Ercole L’ave Maria (L’artista) 1982
Celebrità (Elena) 1981
Incubo sulla città contaminata(Cindy) 1980
Traficantes de pánico (Laura) 1980
Un ombra nell’ombra 1979
Tre sotto il lenzuolo (Anita/segment ‘Sabato mattina’) 1979
John Travolto… da un insolito destino 1979
Da Corleone a Brooklyn (Liana Scalia) 1979
L’albero della maldicenza 1979
Solamente nero (Girl walking with Signora Nardi (as Sonia Vivani) 1979
Pugni, dollari e spinaci 1978
L’ultimo guappo (Ninfarosa) 1978
La sorprendente eredità del tonto di mammà 1978 Napoli si ribella (Rosa) 1977
KZ9 – Lager di Sterminio (Cristina) 1977
Lulù 77 1977
L’adolescente (Serenella) 1976
Yuppi du (Napoleone’s girl) 1976
Povero Cristo 1976
Frittata all’italiana 1976
Delicesine (Carla Capriole) 1976
Un urlo nelle tenebre (Sherry, Piero’s girlfriend)1975
Mondo candido 1975
Tesekkür ederim büyükanne (Grandma Suzan) 1975
Amori, letti e tradimenti (Paola) 1975
Carnalità 1974
I guappi (Donna Maria) 1974

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir