Sinirlilik Neden Olur Nasıl Geçer Tedavisi
Geri kalmış toplumlarda gerginlik, zıtlaşma ve uzlaşmazlık önce ailelerde sonra okul ve sokaklarda öğreniliyor. Kızgın olan kişi olayları istemeden abartılı ve çarpıtılmış olarak algılar.
Düşüncelerini küfrederek, bağırıp çağırarak ifade etme eğiliminde olur.
Sinirlenen kişi içinden altıya kadar sayarak burnundan yavaşça nefes alıp iki saniye tuttuktan sonra nefesi ağzından çok yavaş bir şekilde vermeli bunun için gereken süre nefesin tutulduğu sürenin iki katı saniyedir. Bu bir kaç kez yapıldığı takdirde sakinleşme sağlanır.
Bir diğer yöntemde kas gevşeme egzersizleri yapmaktır.
Sinir kontrol altına alınmazsa; kronik kalp ve damar hastalıkları, baş ağrısı, yüksek tansiyon, mide ve bağırsak hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Türkiye’de yaşanan pek çok olumsuz durumlar karşısında sakinliğimizi korumak zorundayız. Atalarımız, öfkeyle kalkan zararla oturur sözünü kullanmış. Anlamı; öfkeli, kızgın, sinirli insan iyi düşünemez, olup biteni iyi göremez, sonucu iyi hesaplayamaz. Bu yüzden de yanlış yapar.
Bazen tartıştığınız konu aslında sinirlenmeye veya tartışmaya değmeyecek bir konu olabilir.
Bir konu hakkında sinirlendiğiniz anda tepki göstermek yerine aradan bir gün geçmesini bekleyin.
Biraz yürüyüş yaparsanız konuyu bambaşka bir gözle gördüğünüzü fark edebilirsiniz.
Sakinleşmek için kendi kendinize konuşmayı deneyin.
2015 yılında 30’dan fazla ülkede yapılan yapılan bir araştırmada Türk gençlerinin en kızgın olduğu belirlendi.
Türkiye’de eski yıllara göre insanların birbirine olsan saygısında büyük azalmalar meydana geldi. Medyadan Spora Trafiğe Siyasete kadar her mecrada öfke, kavga ve tartışmalar sürekli artıyor.