Singapur nerede hangi ülkede kıtada singapur hakkında bilgi

Singapur nerede hangi ülkede kıtada singapur hakkında bilgi

Dünyadaki tek şehirli ülkelerden biri olan Singapur Cumhuriyeti’nin başkenti ve tek şehri Singapur’dur.

Kuzeyde Malezya’nın Johor Eyaleti, güneyde ise Endonezya’nın Riau Adaları ile çevrilidir.

Malay Yarımadasının güney ucunda, ekvatorun 137 kilometre kuzeyinde yer alan bir ada ülkesidir. İngiliz sömürüsüne maruz kalan ülke 9 Ağustos 1965 yılında bağımsızlığını ilan etti.

Nüfusu 5 milyon 80 bin kişidir ve yüzölçümü 712 kilometrekaredir. Singapur’da İngilizce, Çince, Malayca ve Tamilce dilleri konuşulmaktadır.

Nüfusu yüzde 74,1 oranında Çinli, yüzde 13,4 oranında Malay, yüzde 9,2 oranında Hintli ve yüzde 3,3 oranında diğer etnik gruplar oluşturur.

Singapur’da yerleşik yaşayan 450 kişilik bir Türk topluluğu bulunmaktadır.

Singapur, diğer Asya ülkelerine göre okuma-yazma oranı yüksek olan bir ülkedir.

Singapur, imalat sanayiinin ve ticaretin yanısıra, turizm ile deniz ve hava taşımacılığında da ön plana çıkmaktadır.

Singapur ekonomisinin büyük bir kısmı ticarete dayanır. Ayrıca ulaştırma, bankacılık, sigortacılık, haberleşme, tamirat ve depolama gibi hizmetlerden de önemli ölçüde gelir elde edilmektedir.

Singapur’un önde gelen endüstri dalları; gemi yapımcılığı, petrol rafinerileri, elektronik aletler, tekstil, gıda ve kereste endüstrisidir.

Singapur’un en büyük dış ticaret ortakları sırasıyla şunlardır: Malezya, AB ülkeleri, Çin, Amerika, Endonezya, Hong Kong, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Tayvan, Tayland.

Türkiye, Singapur’dan posta kolileri ve özel işlemler, elektrikli makina ve cihazlar, alüminyum ve plastik ürünler ithal etmektedir. Türkiye’nin Singapur’a ihraç ettiği başlıca ürünler; demir ve çelik ürünleri, mineral yakıt ve yağlar, mobilyalar ve aydınlatma cihazları, kazan ve makina ile örme giyim eşyası ve aksesuarlar oluşturuyor.

One Reply to “Singapur nerede hangi ülkede kıtada singapur hakkında bilgi”

  1. Hem yararlandım hemde guzel bir ulke tanıdım tesekkurler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir