Sesleri Birebir Taklit Eden Lir Kuşu Hakkında Bilgi

Sesleri Birebir Taklit Eden Lir Kuşu Hakkında Bilgi

Sesleri Birebir Taklit Eden Lir Kuşu Hakkında Bilgi

Bazı hayvanlar ve kuşlar sesleri taklit edebilir ancak sesleri birebir taklit eden bir kuş var. Herhangi bir tür sesi taklit etmek için rakipsiz bir potansiyele sahiptir.

İnsan sesleri, her türlü makine ve patlamaların yanı sıra müzik aletleri, elektrikli testereleri, motorları, siren, alarmları, silah seslerini, fotoğraf kamera kapatma sesini, araba motoru, maymun, köpek, yerel kuşlar ve daha fazlasının seslerini birebir çıkarır. Bir kişi etrafında bir kuş sürüsü olduğunu zannedebilir ancak bu sesleri sadece tek bir lir kuşu çıkarır.

Avustralya’nın en iyi bilinen yerli kuşları arasında yer alıyor. Avustralya’daki orman yangınında bu kuşların bir kısmının telef olduğu belirtiliyor. Yaşam alanlarının tahrip olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar lir kuşu popülasyonlarının tehdit altındaki türler haline gelebilecek bir senaryoyla karşı karşıya kalınabileceğini ifade ediyor.

Avustralya Müzesi’nde yaklaşık 15 milyon yıl öncesine ait lir kuşları fosilleri vardır.

Lirkuşları büyük ötücü kuşlardır. Dişiler 74-84 cm uzunluğunda ve erkekler 80-98 cm uzunluğundadır.

Lirkuşları yerde ve bireyler olarak beslenirler. Hamamböcekleri, böcekler, sinek larvaları ve güveler gibi böcekler de dahil olmak üzere omurgasızları avlar. Yaprak çöpünden ayaklarıyla kaşıyarak yiyecek bulurlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir