Samsung Türkiye Dijital Kütüphane Açtı

Samsung Türkiye Dijital Kütüphane Açtı

Milli Kütüphanenin dijital dönüşümüne destek veren Samsung, Milli Kütüphane arÅŸivinde bulunan kıymetli eserlere ve güncel elektronik yayınlara kütüphane içerisinde dijital olarak ücretsiz eriÅŸim imkânı sunan Samsung 500 bin dolarlık yatırımla tamamlanan Dijital Kütüphane’nin açıldığını duyurdu. Samsung Dijital Kütüphane, kültür ve kütüphanecilik alanındaki en kapsamlı kamu-özel sektör iÅŸbirliÄŸi projesi olarak öne çıkıyor.

Açılış töreni sırasında, Güney Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yun Soo Cho ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan söz alarak projenin önemine değindiler.

Dijital kütüphanede, Osmanlıca, Farsça, Arapça 27 bin cilt el yazması eserin tümü, Osmanlı döneminden – Cumhuriyet’e harf devrimi öncesine ait gazeteler ve dergiler, 1928’den itibaren yayınlanan süreli yayınlara ait milyonlarca sayfa gazete pozu, Türk Ocağı Koleksiyonu’ndaki yayınlar, Türk KurtuluÅŸ Savaşını resmeden Selahattin Ömer Koleksiyonu, Hayali Küçükali’ye ait deve ve manda derisine iÅŸlenmiÅŸ Hacivat Karagöz tasvirleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemleri ünlü ressamlara ait tablolar ve haritalar, Notalar, pul koleksiyonları, AfiÅŸ ve lobi afiÅŸ koleksiyonu, 5 bini aÅŸkın taÅŸ plak bulunuyor.

Milli Kütüphane içerisinde bulunan Samsung Dijital Kütüphane ortamında araştırmacılar 54 tablet, 20 dizüstü bilgisayar ve 2 kiosk ile 76 araştırmacıya eşzamanlı olarak hizmet verilebilecek. Dijitalleştirilmiş 9 milyonu aşkın poza ücretsiz olarak erişilebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir