Saç Diplerine Hacim Kazandırmak

Saç Diplerine Hacim Kazandırmak

Saç tutamlarınızın gün boyunca hacimli bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız, öncelikle saçlarınız için hacim kazandırma özelliğine sahip bir şampuan kullanın. Ardından saç uçlarınıza saç tipinize uygun bir bakım kremi uygulayın. Bu kremi beş dakika boyunca saçınızda bıraktıktan sonra yıkayın. Kremi yalnızca saç uçlarına sürmeye dikkat edin. Aksi takdirde saç diplerinizi kreme maruz bırakarak tellerinizin ağırlaşıp, daha sönük ve yağlı gözükmelerine neden olabilirsiniz.

Saçlarınızı kısım kısım bir havlunun arasına sıkıştırarak ıslaklığını iyice alın. Bu işlemle saç telinin etrafını saran pulları sertleştirerek saçınızın hacim kaybetmesini engeller.

Fındık büyüklüğünde bir miktar saç köpüğünü saçlarınızı ovalayarak iyice yedirdikten sonra saç diplerinizi yukarıya çekerek kurutun. Böylece tutamlarınıza kolayca fazladan hacim kazandırmış olacaksınız.

Başınızın arkasında bir miktar saç bırakarak kalan tutamlarınızı tepede toplayın. Serbest kalan saçları yuvarlak formlu bir fırçayla kurutmaya başlayın. Fırçayı hafifçe çevirerek saç uçlarınızın kıvrılmasını sağlayın.

Bir önceki paragrafta anlatılanı saçınız kuruyuncaya kadar tekrar edin. Şimdi saçlarınızı toplayıp çekin. Ardından saç diplerinizi 10 saniye kadar ısıtın ve soğuyuncaya kadar yukarıya doğru tutun.

Tutamlarınızı başınızın sol tarafına doğru çekin ve tekrar diplerinize saç kurutma makinesini tutun. Ardıından saçlarınızı sağa doğru yatırın ve işlemi bir kez daha tekrar edin. Son olarak ayrımınızı yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir