Ruhani: Ortak Çaba İle Düşmanların Oyunlarını Bozabiliriz

Ruhani: Ortak Çaba İle Düşmanların Oyunlarını BozabilirizRuhani: Ortak Çaba İle Düşmanların Oyunlarını Bozabiliriz

BM Genel Kurul Çalışmaları için New York’ta bulunan Ruhani, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile yaptığı görüşmede, Ä°ran’ın her zaman Türkiye’nin dostu olacağını ve Türkiye ile tüm alanlarda iliÅŸkilerini geliÅŸtirmeye hazır olduklarını, iki ülke özel sektörlerinin daha fazla iÅŸbirliÄŸi için desteklenmesi gerektiÄŸini belirtti.

Türkiye’deki darbe giriÅŸiminin bazı güçlerin bölge için planladıkları oyunun bir parçası olarak gördüklerini ifade eden Ruhani, Türkiye’de halk oyu ile baÅŸa gelen hükümet aleyhinde darbe bizim için çok sıkıntı vericiydi ve Ä°ran ilk andan itibaren Türkiye’deki güven ve istikrar için seferber oldu. Ortak çaba ile düşmanların planlarını suya düşürebiliriz.

Terörizm hepimiz için tehdittir ve iki ülkenin özellikle Suriye ve Irak’taki terörizmle mücadeledeki rolü önemlidir, dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ise Ä°ran’ın darbe giriÅŸimi sırasında hükümetine verdiÄŸi destekten ötürü teÅŸekkür ederek, diÄŸer ülkeler bölge sorunlarını çözemez, Ä°ran ve Türkiye bölgenin iki önemli Müslüman ülkeleri ve iÅŸbirliÄŸiyle bölgedeki terörle mücadele konusunda Irak ve Suriye’deki sorunların çözümünde belirleyici rol üstlenebilirler, dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir