Roger Waters Kimdir

Roger Waters Kimdir

Roger Waters Kimdir

George Roger Waters, 1943 yılında doğan İngiliz müzisyen ve bestecidir. Pink Floyd grubunun eski solisti ve basgitaristidir.

2006 yılında Kuruçeşme Arena, İstanbul’da verdiği konserde Dark Side of The Moon albümünün tamamını canlı çalmıştır.

2013 yılında İstanbul İTÜ Stadyumunda verdiği konserde ise The Wall albümünün tamamını canlı çalmıştır.

The Pros and Cons of Hitch Hiking (1984)
Radio K.A.O.S. (1987)
Amused to Death (1992)
Is This the Life We Really Want? (2017)
The Soldier’s Tale (2018)

Dünya üzerindeki sosyal ve politik olaylara, özellikle de İsrail’e karşı duruşuyla birçok sanatçıya örnek olmuş birisi. Sık Sık İsrail’e boykot çağrısı yapmaktadır. Tenis turnuvası Fransa Açık Erkekler Kategorisi’nin kupa tanıtımına Filistin kefiyesiyle çıkmıştır.

İsrail’in sürekli Filistinlilere karşı ihlal ettiği insan haklarına yıllardır tepki gösteren bir sanatçıdır. Bu konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

Batılı hükümetler Filistinli çocukları kurtarmakta başarısızlığa uğruyor. İşlenen insanlık suçlarına karşı direnmek herkesin görevidir. Batılı liderlerin olaylar karşısında takındıkları tutumdan tiksiniyorum.

İsrail hükümeti savunucuları tarafından suçlanabilirim ama Filistin halkına yapılanlar üzerine konuşmaya devam edeceğim.

İsrail, uluslararası hukuk ve evrensel insan haklarına uygun davranana kadar İsrail’de sahneye çıkmayarak, gösteri yapmayarak veya İsrail hükümetiyle bağlı olan hiçbir kurumdan ödül veya fon kabul etmeyerek İsrail’deki ve işgal altındaki Filistin’deki apartheid uygulamalara karşı çıkan bizlere katılın lütfen.

2 çocuk var 18 yaşında, yerel futbol sahasına antrenman yapmak için gidiyorlar. Filistin milli takımında oynama hayali kuruyorlar ve bazı İsrailli askerler bir çocuğu bir ayağından 7 kez diğer ayağından 4 kez vuruyor. Bir daha futbol oynayamayacaklar ve yürüyemeyecekler. Futbol oynamak isteyen 18 yaşındaki gençleri ayakları kopsun diye vuruyorlar. Bana senin konuşma özgürlüğünden bahsetme uyan!

Suçların en büyüğü, sessiz kalmak ve umursamamaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir