Robert De Niro Oğlunun Çocuk Aşıları Yüzünden Otizme Yakalandığını İddia Etti

Robert De Niro Oğlunun Çocuk Aşıları Yüzünden Otizme Yakalandığını Açıkladı

Robert De Niro, Washington’da katıldığı bir panelde, çocuk aşılarını eleÅŸtirdi. OÄŸlunun cıva (timerosal) içeren kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşısı yapıldıktan sonra otizme yakalandığını iddia etti.

Çocukluk çağında uygulanan ve kızamık, kızamıkçık ve kabakulak aşılarında civa bazlı koruyucu madde timerosal kullanımının otizme neden olup olmadığının araştırılmasının gerektiğini bu konuda gerçekleri yazacak gazetecilere ise 100 bin dolar ödül vereceğini açıkladı.

Robert De Niro, Andrew Wakefield’ın yönetmenliÄŸini üstlendiÄŸi, bazı aşılama türlerinin çocuklarda otizme yol açtığını anlatan Vaxxed adlı belgesele destek vermiÅŸti.

Bazı aşıların içinde bulunan cıvanın (timerosal) otizme neden olup olmadığı tıp dünyasında önemli bir tartışma konusudur. 1990’lı yılardan itibaren çocuklarda görülen nörolojik geliÅŸim ve davranış bozukluklarında müthiÅŸ bir artış olmuÅŸtur.

Otizmdeki bu artışın sebebinin bazı aşılarda bulunan timerosal adlı cıva bileşiğinden olduğu ileri sürülüyor.

1980’li yılların ortalarında sadece karma (difteri-tetanoz-boÄŸmaca), çocuk felci ve kızamık aşıları uygulanıyordu ve bunlardan sadece karma aşı cıva (timerosal) içeriyordu.

Ä°ki yaşına kadar 4 kere aşılanan çocuk ortalama (4×25)= 100 μg timerosal alıyordu.

Amerika’da cıva kademeli olarak aşılardan çıkartıldı. Aşılardan civanın çıkartılması sonucu otizmin azaldığı görülmüştür.

Aşılarda Alüminyum Zehiri Kullanılmamalı

Virüsler ve Bakteriler ve Aşı Hakkında Bilgi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir