Rize İyidere Lojistik Limanı Hakkında Bakanlık Bilgi Verdi

Rize İyidere Lojistik Limanı Hakkında Bakanlık Bilgi Verdi

Rize İyidere Lojistik Limanı Hakkında Bakanlık Bilgi Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rize İyidere Lojistik Limanı Projesi’nin 3 yılda tamamlanacağı, tamamı 450 hektar olan vadide sadece 13,5 hektar çalışma alanında etkili, kontrollü çalışma yaparak; doğa ile uyumlu bir mühendisliğin hayata geçirileceği belirtildi.

Bakanlık, ocak faaliyetleri kapsamında yapılan üretim süresince, hava emisyon ölçümlerinin yapılacağını ve çevre etkilerinin de sürekli kontrol altında tutulacağını, vadideki su kaynaklarının kirlenmemesi için işletme faaliyetlerinin titizlikle sürdüreceğini ve faaliyet süresince ortaya çıkan atıkların özel bir alanda depolanacağını ve bertaraf edileceğini, ocak içi yolların ve nakliye yollarının düzenli olarak sulanarak toz oluşumunun azaltılacağını, tarlalara dokunulmayacağını açıkladı.

Bitkisel toprak tabakası üzerinde bitkilendirme ve ağaçlandırma çalışması yapılacak. Ocak sahasında üretime başlamadan önce bitkisel toprağın sıyrılacağını ve üretim sonrası arazi ıslah çalışmalarında kullanılmak üzere muhafaza edilecek. İmalatların tamamlanması ve hammaddenin temini sonrasında taş ocağının rehabilitasyonun yapılacağını ve rehabilitasyon çalışmaları kapsamında alanda bitkisel toprak tabakası oluşturacağı belirtildi.

16 Temmuz 2020 tarihinde ihalesi yapılan proje ile Rize’ye yıllık 13 milyon ton kapasiteye sahip bir liman ve lojistik üssü kurulacak. 34 sektörde bin kiÅŸiye doÄŸrudan istihdam imkânı saÄŸlayacak.

Bakanlık ayrıca, İyidere Cevizlik Taş Ocağı için Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden hammadde üretim izni alındığını, taş ocağı için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun da alındığını bilertti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir