Rgby Renk Uzayı Quattron Nedir

Rgby Renk Uzayı Quattron Nedir

RGBY renk uzayı , İngilizce Red Green Blue Yellow, yani Kırmızı Yeşil Mavi Sarı kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir renk uzayı olup son çıkan teknolojide kullanılmaktadır.

İnternet’te kullanılan renk sistemi RGB renk sistemidir. 1953’te ilk fotoğraf makinesi Polaroid ve televizyonda Sony ilk olarak bu renk sistemini kullanmıştır.

Standart RGB renk uzayına Sarı bir alt piksel eklenmesiyle RGBY oluşur.

Sharp’ın ödüllü dört renk teknolojisi standart RGB piksele sarı bir alt piksel ekleyerek görüntülemesi zor, hatta imkansız olan renklerin oluşturulmasına imkan vermiştir.

Tüm fotoğraf içeren teknolojilerde devrime neden olan bu teknoloji 4K adıyla anılmaktadır.

Bu yenilikçi teknoloji sayesinde Quattron ekranda gördüklerinizi daha canlı hale getirir. Renkler daha doğal ve çekicidir, özellikle altın renkleri sarılar, yeşiller ve deniz mavilerinde bir milyar daha fazla tona sahiptir, ki bu sayı RGB teknolojisi kullanan normal LCD ekranların üretebildiğinden daha fazladır. Bu fark edilir derecede geliştirilen sarı üretimi, renklere tam doğada oldukları gibi bir çeşitlilik katarak, tüm detaylar, çizgiler ve tonların üstün bir doğruluk ve netlikle görüntülenebilmesini sağlar.

Sarı rengin farkı iki boyutlu görüntülerde çarpıcı, üç boyutlu görüntülerde ise nefes kesicidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir